MATCHA ÇAYI FAYDALARI
Hafızaya İyi Gelir!
Matcha çayının önemli özelliklerinden ilki dopamin ve serotonin üretimine sağladığı faydalardır. Bu iki kimyasal hafızada belirsizliği en aza indirgeyerek konsantrasyonu artırmada oldukça etkilidir.
Cildi Güzelleştirir
Hayatı tehlikleri olan birçok hastalığın çözümü olarak kabul edilen matcha çayı, güzel bir cilt görünümüne kavuşmak için de birebir. İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde UV radyasyonunun etkilerine karşı savaşır.
Sinirleri Yatıştırır
Dinlenmek ve uyanık meditasyonlar sırasında da kullanılan matcha çayı, verdiği uyuşukluk hissi sayesinde uyku düzeninin oluşturulması ve sinirlerin yatıştırılması için de tercih edilebilir.
MATCHA ÇAYI NASIL DEMLENİR?
- Matcha çayı demlerken, suyun sıcaklığı önemlidir. Su, yaklaşık 70-80°C sıcaklıkta olmalıdır. Kaynar su kullanmak yerine, suyu kaynamaya yaklaştırın ve sonra ocaktan alın. Bu, çayın acı tadını önlemeye yardımcı olacaktır.
- Çayı demleyeceğiniz fincana kaynar su döküp birkaç dakika bekleyin. Fincan ısınınca suyu dökün.
- Matcha çay tozunu, kupaya koyun. Genellikle 1-2 çay kaşığı matcha tozu kullanılır, ancak tadını damak zevkinize bağlı olarak ayarlayabilirsiniz.
- Ufak bir çırpma teli ile çayı yavaş yavaş karıştırın. Bu işlem sırasında çayın üzerinde köpük oluşması şarttır.
- Ardından çayı afiyetle içebilirsiniz.