Bu cihazların elektrik bağlantısını kesmeyin. Fişten çekilmeye tahammülleri yok

Kullanmadığınız zamanlarda elektrikli aletlerin fişini çekmenin, elektrik faturanızı düşürmenin basit ve etkili bir yolu olduğunu sıklıkla duyuyoruz. Ancak bazı cihazlar bekleme modunda bile enerji tüketirken bazıları da şebeke bağlantısının kesilmesine tahammül edemiyor.

Hangi cihazların bağlantısının kesilmesi ve hangilerinin kalıcı olarak bağlı bırakılması gerektiğine daha yakından bakalım.

FİŞİNİ KOLAYLIKLA ÇIKARABİLECEĞİNİZ CİHAZLAR

Çoğu evde, kullanılmadığında bile fişe takılı kalan çeşitli cihazlar bulunur. Az miktarda elektrik tüketirler. Tahminler, ortalama bir evde bu tür 40'a kadar cihaz bulunduğunu ve bunun da toplam elektrik tüketiminin %10'una tekabül ettiğini gösteriyor. Bu nedenle bazı cihazların kullanılmadığı zamanlarda fişini prizden çekmek avantajlıdır.

KÜÇÜK MUTFAK ALETLERİ

Bulaşık makinesi, fırın, buzdolabı gibi bazı cihazlar olmazsa olmazdır ve bunları fişten çekmek pratik olmayacaktır. Ancak kahve makineleri, blenderler veya mikrodalga fırınlar gibi daha küçük cihazların bağlantısını kesmeye değer. Bu cihazlar aktif olmadığında bile, örneğin dijital saatte saati görüntülemek için elektrik tüketebilirler. Bu nedenle, kahve makinesindeki saati izlemeniz gerekmiyorsa, cihazın bağlantısını kesmek ve böylece birkaç kron tasarruf etmek iyi bir fikirdir.

ŞARJ CİHAZLARI

Şarj cihazları cep telefonuyla bağlantısı kesildiğinde bile güç tüketmeye devam ediyor.

Düzenli olarak fişini çekmeniz gereken bir diğer cihaz grubu da şarj cihazlarıdır. Cep telefonu şarj cihazları, dizüstü bilgisayarlar veya elektrikli diş fırçaları olsun, sürekli olarak fişe takılı kalanlar, şarj olmasalar bile hala güç çekiyorlar. Bu nedenle, cihazlar tamamen şarj olur olmaz bağlantılarının kesilmesi önerilir.

FİŞİNİ ÇIKARMAK İSTEMEYECEĞİNİZ CİHAZLAR

Ancak bazı elektrikli cihazlar düzenli olarak fişten çekilecek şekilde tasarlanmamıştır. Bu onların zarar görmesine veya operasyonlarında gereksiz komplikasyonlara yol açabilir.

MÜREKKEP PÜSKÜRTMELİ YAZICILAR

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, sürekli olarak fişe takılı kalması gereken cihazlara örnektir. Yazıcının fişini sürekli olarak çekerseniz, her yeniden takışınızda test baskıları yapılması veya yazıcı kafasının yeniden ayarlanması gerekebilir, bu da mürekkep tüketimini artırır. Genel olarak, yazıcının fişini tekrar tekrar çekmek, onu boş modda fişe takılı bırakmaktan daha pahalıya mal olabilir.

OLED TEKNOLOJİSİNE SAHİP TV'LER

OLED televizyonlar düzenli bağlantı kesilmesine uygun değildir.

Modern OLED TV'ler de düzenli olarak fişin çekilmesine uygun değildir. Her kapatmanın ardından TV'ler, yüksek görüntü kalitesinin korunmasına yardımcı olmak için bir piksel optimizasyon sürecinden geçer. TV'nin elektrik bağlantısını keserseniz bu işlem kesintiye uğrayabilir ve pikseller zarar görebilir, bu da zamanla görüntü kalitesini olumsuz etkileyebilir.

Wİ-Fİ YÖNLENDİRİCİLERİ

Wi-Fi yönlendiricileri, özellikle termostat veya güvenlik kameraları gibi akıllı cihazları bağladıysanız, modern evde önemli bir rol oynar. Yönlendiricinin kapatılması, cihaz güncellemelerini veya bunların genel çalışmasını kesintiye uğratabilir. Güç tüketimini azaltmak için geceleri yönlendiricinizi kapatmak cazip gelse de, bunu yapmanın faydadan çok olumsuz sonuçları olabilir. Ayrıca yönlendiriciyi düzenli olarak kapatıp açmak ömrünü kısaltabilir.

Cihazların fişini çekmek, elektrikten tasarruf etmenin etkili bir yolu olabilir, ancak buna dikkatle yaklaşılması gerekir. Küçük mutfak aletleri veya şarj cihazları gibi bazı cihazların fişi kolaylıkla çekilebilir. Aksine, mürekkep püskürtmeli yazıcılar, OLED TV'ler veya Wi-Fi yönlendiricileri gibi elektronik cihazlarda, hasar görmesini veya önemli işlevlerin kaybolmasını önlemek için bunları takılı bırakmak daha iyidir.

Yaşam Haberleri