Mandalina, kış mevsiminin en şifalı ve en lezzetli meyvelerinin başında yer alıyor. Mandalina pek çok güçlü vitamin ve mineral içeriyor. Ancak içerisinde bulunan bol C vitamini kış hastalıklarına karşı vücut direncini artırarak hastalığı kolayca yenmemizi sağlıyor.
Mandalina kabuklarından elde edilen çay, Çin tıbbında öksürüğü anında kesen mucize olarak biliniyor. Ancak bunun yanı sıra mandalina çayı pek çok yararı beraberinde getiriyor. Kış hastalıklarına kalkan oluşturmak için hemen için!
Öksürüğe mucize: Mandalina çayı
Mandalina, kış mevsiminin en lezzetli ve en şifalı meyvelerinin başında geliyor. Faydaları saymakla bitmeyen mandalinanın çayı da en az kendi kadar şifa depoluyor. Ancak mandalina çayının en bilinen faydası, geçmeyen öksürüğe şifacı olduğudur.
Öte yandan mandalina çayı soğuk algınlığı belirtilerini en aza indirir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir, yorgunluğa, halsizliğe ve bitkinliğe iyi gelir. Öksürüğü dindirmek için mandalina çayı yapımı için öncelikle soyduğunuz mandalina kabuklarını güzelce yıkayın.
Ardından parçalar halinde ayırın. Daha sonra bir bardağın içine koyun ve kabukların üzerine kaynar su çekin. Bardağın üzerini bir çay tabağıyla kapatın ve bu şekilde bir süre dinlendirin. Dinlendirdiğiniz mandalina çayını süzdükten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Şifa olsun!