Bu Basit Yöntem Beyaz Çoraplarınızı İlk Günkü Rengine Dönüştürüyor

Dünyada en sık tercih edilen çorap rengi beyaz olmasına karşın, bu renkteki çoraplar aynı zamanda en hızlı kirlenen ve yıpranan türler arasında bulunuyor. Birçok kişi, beyaz çoraplarının üst üste yıkamalardan sonra sarardığından şikayet ederken, kullanılacak basit bir yöntem ile çorapları ilk günkü beyazlığına döndürmek mümkün.

Evlerimizde bulunan basit ürünleri kullanarak, sararan çoraplarımızı ilk günkü beyazlıklarına dönüştürebileceğini biliyor musunuz?

İşte beyaz çorapları mağazadan alınmış dönemlerine dönüştüren mucizevi ürünler

Hidrojen Peroksit

Bu kimyasal ürün, oksitleyici özelliklere sahip olması nedeniyle en inatçı lekelerle bile baş edebilecek ve çorapları ilk günkü beyaz rengine döndürebilecek bileşenlere sahiptir. Grilikten ve sararmaya neden olan lekelerden kurtulmak için öncelikle bir çözelti hazırlamanız gerekir. Bu kabın içerisinde eşit miktarda su ve peroksit alın, karıştırın ve çorapları buraya yerleştirin, ürünün çalışması için 20 dakika yeterli olacaktır. Islatıldıktan sonra çoraplar peroksit kalmayacak şekilde iyice durulanmalıdır.

Karbonat

Dirsek, diz ve boyun kararmaları için de sıklıkla kullanılan karbonat, hem çorap ve tişörtlerdeki kirlenmeyle baş edecek hem de giysilerinizi dezenfekte edecek bir yapıya sahiptir.

Karbonat kullanarak çoraplarınızı etkili bir şekilde temizlemek için ılık su ve soda çözeltisi hazırlamanız gerekiyor. Buraya eklenecek karbonatla birlikte çoraplarınızı suyun içerisinde 3 saat bekletmeniz, mükemmel bir beyazlığa ulaşmanız için yeterli olacaktır. Çamaşır makinesinde kullanım halinde, etkiyi artırabilmek için toza bir miktar sirke ekleyebilirsiniz.


Karbonat, çok inatçı lekelerde bile harika sonuçlar verebilir.

Bulaşık Deterjanı

Bulaşık yıkama jeli, beyaz giysi ve çoraplardaki inatçı lekeleri, grileşme ve sararma emarelerini yok etmeye yarar.

Bu nedenle söz konusu ürünü açık renkli çorapların temizliğinde kullanmak oldukça etkili bir sonuç verecektir. Derin bir kabı sıcak suyla doldurun, biraz bulaşık jeli ekleyin, solüsyonu karıştırın ve çorapları birkaç saat suda bekletin. Daha sonra her zamanki gibi durulayıp yıkayın.

Limon Suyu

Her evde kolaylıkla elde edilebilecek limon suyu, etkin bir temizlik için en pratik yollar arasında yer alır.

Bu yöntemle çoraplarınızı beyazlatmanın yanı sıra hoş, taze bir koku da elde edebilirsiniz. Limon suyu ile temizlik yöntemi, bünyesinde bulundurduğu narenciye asitleri nedeniyle eşyalarınızın orijinal beyaz rengine dönmesine yardımcı olacaktır. Lekeleri çıkarmak ve kumaşı hafifletmek için sıcak bir solüsyon hazırlamanız gerekir. Küçük bir tencereye su koyup kaynatın, üzerine yarım bardak limon suyu ve 2 yemek kaşığı çamaşır tozu ekleyin. Çözeltiyi iyice karıştırın ve çorapları 5 saat bekletin. Daha sonra eşyaları her zamanki gibi çamaşır makinesinde yıkayın.

Yaşam Haberleri