Hayat kalitesini aşağıya çeken hastalıkların başında diyabet yer alıyor.
Yüksek kan şekeri, zamanla diyabete dönüşürken bu durumdan kurtulmak için beslenme alışkanlıklarının tamamen değiştirilmesi gerekmekte. Lezzetinin yanı sıra sağlığımıza faydaları ile bilinen zencefil, tansiyonumuzun 12.8'e dengelenmesini ve kan şekerinin ideal seviyede kalmasını sağlıyor.
DİYABET HASTALARI İÇİN EN FAYDALI BAHARAT
Türk mutfağında hemen hemen her yemekle tüketilen baharatlar, sofralarımızın lezzetleri olmaya devam ediyor. Kan şekerinin düşürülmesi ve insülin direncinin arttırılması söz konusu olduğunda tarçın belki de en çok tavsiye edilen baharattır. Ancak ne kadar lezzetli olursa olsun, tarçın tek seçenek olmamalıdır.
KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜREN BAHARATLAR NELERDİR?
Besinler dergisinde 2024 yılında yayınlanan bir inceleme ve meta-analizde araştırmacılar, Akdeniz diyetinde yaygın olarak bulunan bitki ve baharatların (çörek otu, karanfil, maydanoz, safran, kekik, zencefil, karabiber, biberiye, zerdeçal, fesleğen, fesleğen, karanfil, zerdeçal, fesleğen, karanfil) etkilerini araştırdılar. Kekik ve tarçın - tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri üzerinde.
Zencefil aynı zamanda kolesterole de faydalıdır. Aynı zamanda sindirime faydalıdır.
YÜRÜMEK İNSULİNE KARŞI EN ETKİLİ YÖNTEM
Amerikan Kalp Derneği , düzenli egzersiz, stres yönetimi, yeterli uyku ve sigarayı bırakma gibi yaşam tarzı faktörlerinin de kan şekerini düşürmeye yardımcı olan önemli stratejiler olduğunu belirtiyor.
Bazı uzmanlar, gece yeterince uyumanın kan şekerini olumlu yönde etkilediğini belirtiyor. Gece yeterince uyumak ve özellikle yemekten sonra gün içinde daha fazla hareket etmenin yollarını bulmaktır. Yemekten sonra 10 ila 15 dakika yürümenin, insülin duyarlılığını artırarak yemek sonrası kan şekeri düzeylerini büyük ölçüde azalttığını gösteren çalışmalar var.