Bu alışkanlıkları hemen bırakın! Kendinize zarar veren 5 alışkanlık

Alışkanlıklarınızın geleceğinizi ve hayatınızı doğrudan etkiler. Farkında olmasanız da bazı alışkanlıklar hayatınızı mahvedebilir. Bazen güzel ve başarılı bir yaşam şansınızı engelleyenin yalnızca siz olduğunuzu hatırlamanız gerekir. Bunu kendinize zarar veren alışkanlıklarınızı sürdürerek yaparsınız. İşte birkaçının listesi.

Bazı alışkanlıklarınız farkında olmadan zarar görmenize sebep olabilir. Bu sebeple bu alışkanlıklardan uzak durmanız gerekir. İşte geleceğiniz için bırakmanız gereken kötü alışkanlıklardan bazıları...

İNSANLARI MEMNUN ETMEYE ÇALIŞMAK

İnsanlar geçmişte ihmal veya sosyal izolasyon deneyimlerine sahip olduklarında genellikle insanları memnun etmeye başvururlar. Bunu uyum sağlamak için mükemmel bir yöntem olarak görüyorlar.

Bunda, bir kişinin yalnızca iyi kitaplarında yer almak için olumsuzluklarını görmezden gelirsiniz. Uzun vadede zihinsel sağlığınız için kötüdür çünkü er ya da geç bu tür insanlara kızmaya başlayacaksınız ve bu konuda hiçbir şey yapamadığınız zaman kendinizden daha çok nefret edeceksiniz.

BİRDEN FAZLA CİNSEL PARTNER

Birden fazla cinsel ilişkiye girmek ya da girmemek tamamen kişisel bir tercihtir ancak sizin ve cinsel partnerinizin sağlığını riske atacak şekilde gerçekleşiyorsa endişe nedenidir. Bunu geçmiş travmalarla başa çıkmak için bir mekanizma olarak kullanıyorsanız bir terapistle konuşun, size daha iyi danışmanlık sağlayabilirler .

AŞIRI HARCAMA YAPMAK

Kompulsif aktiviteler stresten, can sıkıntısından, kaygıdan veya diğer olumsuz duygulardan geçici bir kaçış sağlayabilir. Bu tür davranışlarda bulunmak, dikkati gerçek hayattaki sorunlardan veya duygusal zorluklardan uzaklaştırabilir.

OYUNLAR

Kişinin başarı duygusunu artırır. Oyunlar ve diğer aktiviteler genellikle oyunculara başarı hissi veren yerleşik ödül sistemlerine sahiptir. Bu, oyuncuların başarı duygusunu artırır. Bu başarılar bir yeterlilik duygusu sağlayabilir ve dolayısıyla öz saygıyı artırabilir.

Çevrimiçi oyunlar bir topluluğa ait olma duygusu sunabilir. Gerçek hayatta sosyal etkileşimlerde zorluk yaşayan bireyler için bu sanal alanlar özellikle çekici olabilir.

AŞIRI YEME

Tıkınırcasına yeme, kısa sürede çok miktarda yiyecek tüketilmesiyle karakterize edilen bir tür yeme bozukluğudur. Tıkınırcasına yeme atakları yaşayan kişiler daha sonra kendilerini suçlu, utanmış ve sıkıntılı hissedebilirler.

Aşırı yemenin ara sıra aşırı yemeden farklı olduğunu unutmamak önemlidir. Aşırı yeme bozukluğu, kişinin hayatı üzerinde fiziksel, duygusal ve sosyal etkileri olabilecek bilinen bir zihinsel sağlık durumudur.

Yaşam Haberleri