Bu 4 Yaygın Pasaport Sorunu Nedeniyle Yurt Dışı Girişiniz Reddedilebilir

Bazıları için uluslararası seyahat etmek, belediyeler arası otobüse binmek kadar doğaldır. Deneyimli gezginler genellikle yalnızca kabin bagajı getirmek gibi tüm havaalanı hilelerini bilir, uçuş görgü kuralları konusunda bilgilidir ve genellikle sınırları sorunsuz bir şekilde geçer.

İster ülkeyi ilk kez terk ediyor olun, ister düzenli bir seyahat eden olun, arada sırada, tüm tatilinize mal olabilecek bazı büyük hatalar yapmaktan muaf olmadığınızı bilmelisiniz.
Yeni bir destinasyondaki sınır görevlilerinin girişinizi reddetmesine yol açabilecek daha az bilinen 4 pasaport kuralını ve bunlardan nasıl kolayca kaçınabileceğinizi size sunuyoruz :

Pasaport Sayfanızdaki Yırtıklara Dikkat Edin
İster inanın ister inanmayın, seyahat belgenizin kimlik sayfasındaki küçük bir yırtık bile sizi belirli destinasyonlara seyahat için uygunsuz hale getirebilir.

Geçtiğimiz günlerde İngiliz bir aile , bir üyesinin pasaport fotoğrafındaki küçük, görünüşte önemsiz bir yırtık nedeniyle hayallerindeki Tayland tatilini iptal etmek zorunda kaldı . Her ne kadar bunu kendileri fark edemeseler de, check-in personeli küçük yırtığı hemen tespit etti ve kimlik taşıyan kişinin uçağa binmesini reddetti.

Özellikle pasaport kurallarının daha katı bir şekilde uygulandığı Güneydoğu Asya olmak üzere herhangi bir destinasyona uçuş rezervasyonu yapmadan önce , veri sayfanızın mükemmel durumda olduğundan ve kimlik tespitini zorlaştıracak görünür yırtık veya bozulma belirtisi olmadığından emin olmalısınız.

Yıpranmış Pasaport Kitapçıklarıyla Seyahat Etmekten Kaçının
Sürekli seyahat etmek, pasaportta ciddi hava değişikliklerine, evde güvenli bir şekilde saklandığından daha fazla neme maruz kalabileceğinden ve/veya giriş sırasında her zaman dikkatli olmayan check-in personeli veya sınır yetkilileri tarafından yanlış idare edilebileceğinden, pasaportta onarılamaz hasara neden olabilir.

Uzun yıllardır aynı pasaportu taşıyan ve vize sayfalarının kötü durumda olması veya tanınmayan bir kapağın da dahil olabileceği biçimsiz bir görünüm gibi bariz 'aşırı kullanım' belirtileri gösteren seyahat edenler, sınır konusunda başınızı belaya sokabilir memurlar.

Bununla birlikte, her modern pasaport, yabancı kuruluşların bir yolcuyu tanımlamasına ve seyahat belgesinin gerçek hamili olduğunu doğrulamasına olanak tanıyan bir çip taşıdığından, esas olarak pasaportunuzun içindeki çiple ilgilenirler.
Dış kısmında gözle görülür hasarlar veya iç kısmında aşınma ve yıpranma bulunan pasaportlarda hasar görmüş çip riski daha yüksektir ve kalan geçerliliğine bakılmaksızın dünyanın çoğu yerinde genellikle geçerli seyahat belgeleri olarak kabul edilmez.

Yeterli Ayın Kaldığından Emin Olun
Geçerlilik konusuna gelince, pasaportunuzun geçerlilik gerekliliklerine uygunluğunu sağlamak da önemlidir.
Örneğin İspanya, Fransa ve İtalya gibi son derece popüler destinasyonların yer aldığı Avrupa Birliği'ne, en az altı ay geçerlilik süresi kalmış pasaport taşımayanların seyahati kabul edilmiyor.

Yeterli Vize Sayfanızın Kaldığından Emin Olun
Son olarak, kişiyi seyahate uygunsuz hale getirebilecek bir başka söylenmemiş pasaport kuralı da , yeterli sayıda boş sayfanın kalmamasıdır. Yabancı bir ülkeye giriş ararken genellikle damga veya çıkartma içermeyen, tamamen net iki sayfaya ihtiyaç duyulur.
Bu, özellikle düzenli seyahat edenlerin karşılaştığı bir sorundur, çünkü en çok giriş pulu ve vize çıkartmasını toplayanlar onlardır.
Sık seyahat eden herkesin bileceği gibi, her ay sınırları geçiyorsanız bu sayfalar oldukça çabuk dolabilir .

Yurt dışına seyahat etmeden önce, gideceğiniz yerin pasaport gerekliliklerini kontrol ettiğinizden emin olun, çünkü daha özel kurallar olabilir ve seyahat belgenizin sınır yetkilileri tarafından uygulanan tüm giriş düzenlemelerine uygun olduğundan emin olun ve değilse, yenisini almak için kendinize yeterli zaman tanıyın .
Pasaportunuzla yerine getirilmesi gereken koşulları doğrulamanın yanı sıra, vizeden muaf olamayabilecekleri ve yalnızca geçerli bir pasaport taşımak her zaman yeterli olmayacağı için, varış ülkelerinin belirlediği vize gereksinimlerine uyduklarından emin olmalısınız. .

Yaşam Haberleri