Köpek balıkları uyuşturucu bağımlısı çıktı!

Brezilya kıyılarında ki köpekbalıklarının kokain testi pozitif çıktı. Araştırmacılar, suda ki kokainin Brezilya'da yaşanan yasadışı uyuşturucu ticaretinin sebep olduğunu vurguluyor.

Bilim adamları, Brezilya kıyılarındaki köpek balıklarının testlerinin pozitif çıktığını söylüyor. Rio de Janeiro’ya yakın kıyılardan 13 köpekbalığı deniz biyologları tarafından test edildi. Yapılan testte özellikle köpekbalıklarının karaciğerleri ve kaslarında yüksek seviyede kokain çıkma ihtimaline odaklanıldı.

SUDA Kİ KOKAİN BARONLARA AİT!

Test sonuçlarında çıkan verilerin, daha önce raporlanan diğer su canlılarına göre 100 kat daha yüksek olduğu belirtildi. Araştırmanın sonucunda uzmanlar, kokainin, uyuşturucu üretilen yasadışı laboratuvarlar veya uyuşturucu kullanan vatandaşların dışkılarıyla suya karışabileceğini açıkladı. Az bir olasılık da olsa kaçakçılar tarafından denize atılan veya kaybolan kokain paketlerinin de bir kaynak olabileceği belirtildi. Oswaldo Cruz Vakfı tarafından yürütülen araştırma, köpek balıklarında kokain varlığını ortaya çıkaran ilk araştırma oldu.

Deniz eko-toksikologu Sara Novais, bulguların "çok önemli ve potansiyel olarak endişe verici" olduğunu vurguladı. Araştırmacılar, henüz kokainin köpekbalıklarının davranışlarını değiştirdiğini gösteren bir kanıt olmadığını, bunun için daha nitelikli bir araştırma yapılması gerektiğini

Yaşam Haberleri