Noodle'ın Türk mutfağındaki karşılığı erişte desek pek de yanlış bir şey söylememiş oluruz. Ramenin ana malzemesi olan noodle paketli olarak marketlerde bulabilmek ise çok kolay! Ramen yapımında et veya tavuk suyu kullanmak şart. Japon mutfağında buharda pişirilen noodlelar et suyu ile birleştikten sonra tarife eklenecek sebzeler, soya sosu, istenirse et parçaları ve en son kayısı kıvamında pişirilmiş yumurta yerini alıyor.
Ramen Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 1 parça tavuk göğsü
- 2-3 adet büyük boy mantar
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı soya sosu
- 1 paket noodle
- Zencefil (mümkünse taze zencefil)
- Kekik
- Karabiber
- Kimyon
- Acı sos (isteğe göre)
- Sarımsak
Yapımı
- Bir tavaya az miktar sıvı yağ dökün, ısınınca tavukları tavaya koyun.
- Mantarın kabuğunu soyun ve iri iri doğrayın, bir yüzü renk alınca tavukları çevirin ve mantarı, soya sosunu ekleyin.
- Bu esnada ramen için su kaynatın.
- Tavada sos içinde pişen mantar ve tavukları kontrol edin, tavuk pişmiş ise tavadan alın ve paket noodle, kaynayan suyu ekleyin.
- Tavaya kalan baharatları ve acı sosu ekleyin ve noodle yumuşayana kadar pişirin.
- Cezvede kaynayan suya yumurtayı koyun ve 7 dakika haşlayın. (kayısı kıvamında olabilmesi için).
- Daha sonra bütün malzemeleri bi kaseye alın. Yumurtayı ortadan ikiye bölerek en son ekleyin.