Düşük Glisemik İndeks
Glisemik indeks (GI), bir yiyeceğin içerdiği karbonhidratların kan şekerini ne kadar hızlı yükselttiğini gösteren bir ölçümdür. Demirhindi, düşük glisemik indekse sahip bir meyve olarak kabul edilir, bu da kan şekerinin ani yükselmesini engellemeye yardımcı olabilir.
Antioksidanlar
Demirhindi içeriğinde bulunan antioksidanlar, hücresel hasarı azaltarak ve iltihaplanmayı kontrol altına alarak kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir.
İnsülin Hassasiyeti
Bazı araştırmalar, demirhindinin insülin hassasiyetini artırabileceğini ve dolayısıyla kan şekerinin kontrolüne yardımcı olabileceğini göstermektedir.
Kan şekerini dengeleme görevi kadar demir hindi, bazı mikroorganizmalara karşı potansiyel olarak etkili olabilecek antimikrobiyal özelliklere sahip olabilir.
Demirhindi, içeriğindeki lif ve bileşenler sayesinde kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcıdır. Bu da kalp sağlığını olumlu etkiler.
Demirhindi Nasıl Tüketilir?
Demirhindi bitkisinden şerbet yaparak yararlanabilirsiniz.
Demirhindi Şerbeti Tarifi
Malzemeler
- 100 gram Demirhindi
- 3 tane kabuk tarçın
- 3-4 ceviz tanesi büyüklüğünde kök zencefil
- 7-8 adet karanfil
- 3 adet kakule
- 2 su bardağı toz şeker
- 3,5 litre su
Yapımı
Öncelikle demirhindi baharatını 3-4 saat öncesinden üzerini geçecek kadar kaynar su döküp ıslatıyoruz. 3-4 saat sonra büyük bir tencereye demirhindiyi ıslattığımız su ile beraber alıyoruz. Üzerine şeker, su ve diğer baharatları da koyup yaklaşık 35-40 dakika kaynatıyoruz. Şeker oranını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ilıyınca ince bir tülbentle süzüp buzdolabında soğuttuktan sonra servise hazır!