Bilim insanları zeytin ağaçlarından araba parçaları üretmenin yollarını arıyor:

Zeytinlikler her yıl 7 milyon ton atık üretiyor. Köln'deki "Ford" mühendislerinin, bu gıda atıklarının araba parçaları üretimi için nasıl hammaddeye dönüştürülebileceğini araştırdıkları yeni bir araştırma projesi başlattıklarını duyurdu.



Ford mühendisleri, ortaya çıkan parçaların dayanıklı olduğunu buldu ve bu şekilde daha hafif otomobil parçaları oluşturulabileceğine, otomobil parçalarında kullanılan plastik miktarının ve karbon ayak izinin azaltılabileceğine inanıyor. Proje aynı zamanda şirketin otomobil üretiminde daha fazla geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir hammadde kullanma hedefine yaklaşmasına da yardımcı olacak.

COMPOlive projesi kapsamında, otomotiv parçalarında geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir hammaddelerden üretilen malzemelerin kullanılmasının etkisini göstermek amacıyla testler yapıldı. Testlerde, dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi olan İspanya'nın Endülüs bölgesindeki zeytinliklerden elde edilen atık malzemeler kullanıldı. Prototip kısmı yüzde 40 zeytin lifi ve yüzde 60 geri dönüştürülmüş polipropilenden oluşuyor. Madde ısıtılır ve seçilen parçaya benzer şekilde şekillendirilir.

Bu, "Ford" için sürdürülebilir malzemelerin kullanımı alanındaki ilk çalışma değil. Şirket, endüstrinin ilk koltuklarını ve sırtlıklarını soya bazlı köpükten yaratıyor ve bazı modellerinde bagaj paspasları yapmak için yoğurt kovaları gibi geri dönüştürülmüş malzemeler ve kablo tesisatı kelepçeleri için okyanustan geri dönüştürülmüş plastik atıklar kullanıyor. yayın.

Yaşam Haberleri