Bildiğiniz Piyazlardan Çok Farklı! Antalya Piyazının Özellikleri... Nefis Antalya Piyazı Tarifi

Lezzeti, kendine has damakta bıraktığı tadı ve kokusu... Mis gibi bir Antalya piyazı nasıl yapılır? Bu tarifi mutlaka demelisiniz.

Antalya Piyazı Özelliği

Antalya piyazının özelliği yapımında tahin kullanılmasıdır. Tahinin içine ezilen 1-2 yemek kaşığı fasulye piyazın sosuna kıvam verir. Lezzeti artırır. Bildiğiniz piyazlardan çok daha lezzetli olan Antalya piyazını siz de mutlaka kendi mutfağınızda denemelisiniz.

Antalya Piyazı Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 adet domates
  • 1 küçük soğan
  • 2 katı haşlanmış yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan

Sos için:

  • 125 ml tahin
  • 3 çorba kaşığı haşlanmış fasulye
  • Yarım limonun suyu
  • 50 ml zeytin yağı
  • 50 ml üzüm sirkesi
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 silme tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Sosu açmak için; fasulyeden haşlama suyu ya da ılık içme suyu

Antalya Piyazı Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulyeyi mümkünse akşamdan ıslatın ve ertesi gün bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Fasulyeler yumuşamalı, fakat fazla dağılmamalıdır.
  • Haşlanmış fasulyeleri süzüp, suyunu bir kaba aktarın.
  • Sos için; mutfak robotuna 3 kaşık haşlanmış fasulye ve diğer malzemeleri koyup püre haline getirin.
  • Azar azar ılımış haşlama suyundan dökerek sosu homojen hale getirin.
  • Fasulyeden haşlama suyunu kullanmak istemiyorsanız, ılık içme suyu ile sosunuzu açabilirsiniz.
  • Süzülmüş ve biraz soğumuş fasulyelere yarım halka şeklinde kesilmiş soğanı ve sosu ekleyip, iyice karıştırın.
  • Bir adet doğranmış domates ve yarım miktar kıyılmış yeşil soğan ile maydanozu içine katın ve tekrar karıştırın.
  • Süsleme için haşlanmış yumurtaları, kalan domatesi, yeşil soğanı ve maydanozu doğrayıp, salatanın üzerine yerleştirin. İsteğe göre az zeytin yağını damlatabilirsiniz.

Yaşam Haberleri