Beynimizin bir silme düğmesi vardır yeter ki kullanmayı öğrenin...Neyin silinip neyin silinmeyeceğine "siz karar verin"!

Sinirbilimciler arasında, birlikte çalışan beyin hücrelerinin her zaman bağlantılı olduğuna inanılıyor. Yani beyinde ne kadar çok sinir ağı oluşursa insan o kadar zeki oluyor demektir. Bu nedenle sık sık uygulamanın mükemmelleştirdiğini söyleriz.


Bir müzik aleti çalmaya, başka bir dil konuşmaya ya da hokkabazlık yapmaya ne kadar çok pratik yaparsanız, o aktivitede o kadar iyi olursunuz.
Adanmışlık ilmi bunun farkındadır. Ve bugün araştırmacılar konunun diğer tarafını inceliyorlar: bilginizi geliştirmek, unutmak veya eskimiş sinir ağlarını basitçe yok etmek, sürekli uygulamadan çok daha önemlidir. Bu beceriye "sinaptik budama" denir.

Beyninizi bir bahçe olarak hayal etmeye çalışın. Ancak çiçekler, meyveler ve sebzeler yerine nöronlar arasında sinaptik bağlantılar geliştirirsiniz. Dopamin, serotonin ve diğerleri gibi nörotransmitterleri taşırlar.
Sözde beynin bahçıvanları. "glial hücreler" belirli nöronlar arasında daha hızlı impuls akışını kolaylaştırırlar. Ayrıca, görevi atıkları atmak, yabani otları kontrol etmek, haşerelerden kurtulmak ve düşen yaprakları temizlemek olan başka bir glial hücre türü daha vardır. "Mikroglial hücreler" sinaptik bağlantılarınızı keser. Soru şu ki, hangilerinin kesilmesi gerektiğini tam olarak nasıl biliyorlar?

Araştırmacılar bu gizemi daha yeni çözmeye başlıyorlar ama daha az kullanılan sinaptik bağlantıların bir proteinle işaretlendiği zaten biliniyor. Mikroglial hücreler bu işareti algıladığında, proteine ​​bağlanır ve sinapsı yok eder veya keser.
Bu şekilde beyniniz yeni ve daha güçlü bağlantılar kurmak için fiziksel bir alan yaratır.

İŞTE İŞİN SIRRI:

Siz uyurken beyniniz kendi kendini temizler!

Hiç beyninizin aşırı yüklendiğini ve tamamen bloke olduğunu hissettiniz mi? Hiç kimse böyle bir an yaşamadı. Pek çok yeni şey öğrendiğinizde, beyniniz bağlantılar kurar, ancak bunlar etkisizdir. Beyninizin bu bağlantıların birçoğunu silmesi ve daha akıcı ve verimli yollar oluşturması gerekiyor. Ve bunu biz uyurken yapıyor.
Siz uyurken, beyin hücreleri %60'a kadar küçülerek bahçıvanlarınızın gelip atıkları almasına yer açar. Sinapslar bu şekilde kesişir. Bu aynı zamanda 10 veya 20 dakikalık bir şekerlemenin mikro bahçıvanlarınıza gelip kullanılmayan bazı bağlantıları kaldırma ve yenilerinin büyümesi için yer açma şansı vermesinin nedenidir.

Neyin silinip neyin silinmeyeceğine " siz karar verin"!

En sevdiğiniz dizinin sonuyla ilgili teorileri okumak için çok fazla zaman harcarsanız ve işte çok az zaman harcarsanız, tahmin edin hangi sinapslar geri dönüşüm için işaretlenecek?
İş yerinde biriyle kavga ediyorsanız ve zamanınızı onu nasıl yeneceğinizi düşünerek geçiriyorsanız, o zaman projelerinizi tamamlamakta zorlanacaksınız.

Neye odaklandığınız, beyninizin neyi temizleyip neyi temizlemeyeceğini belirler! Neye dikkat edeceğinizi seçerek tam anlamıyla kendi zihninizi yaratırsınız.

Sizi hayattan alıkoyan şeylere odaklanmak yerine, sizi daha iyi bir insan yapan şeylere odaklanın. Gerçekleşmemesi muhtemel senaryoları hayal etmek yerine meditasyon yapın. Zihnini temizle.
Gerçekten bir strateji oyunu. Akıllı olmak için aklını kullanmalısın. Bir şeyi silmek için, onun hakkında düşünmeyi bırakın. Er ya da geç geri dönüşüm için işaretlenecektir.

Yaşam Haberleri