Beckham, geceliği 447 bin TL'lik otelden ayrılmak zorunda kaldı

Kaldığı yerin ortaya çıkmasının ardından eski futbolcu David Beckham, Katar'ın en lüks otellerinden Mandarin Oriental'ın geceliği 20 bin sterlin (447 bin TL) olan süitinden ayrılmak zorunda kaldı.

İngiltere milli takımının eski kaptanı David Beckham, başkent Doha'nın Mesheirb bölgesinde yer alan beş yıldızlı Mandarin Oriental'da Baraha View süitte neredeyse bir hafta kaldı. Futbolcunun otelin en üst katında yer alan süitinde kendi yemek alanı, açık hava avlusu, özel havuzu ve spor salonu bulunuyordu.

MailOnline'a konuşan bir otel kaynağı, 47 yaşındaki Beckham'ın hafta sonu otelden ayrıldığını söyledi. Beckham'ın İngiltere'ye mi döneceği, yoksa Dünya Kupası için Katar'da kaldığı yerin hayranları tarafından öğrenildiği için daha gizli bir yerde mi kalacağı henüz bilinmiyor.


Fotoğraf: Mandarin Oriental

Kaynak şunları ekledi: "Personel onun burada olmasını çok sevdi ve ona 'Sir David' diye hitap etti, çünkü çok saygılıydı. Dolayısıyla herkes tarafından saygı görüyordu. Diğer konukların arasına çok çıkmıyordu çünkü otel içinde otel gibi olan güzel bir süiti vardı. Yani diğerleriyle kaynaşmasına gerek yoktu."

Maç seyretti ve gezdi

Otele özel bir lobi girişinden girip çıkan Beckham, camları karartılmış bir limuzinle Doha'da dolaşarak şehrin kültürel lezzetlerini tattı ve Dünya Kupası maçlarını izledi.

İngiltere'nin oynadığı ilk iki Dünya Kupası maçına ve turnuvanın Katar ile Ekvador arasında gerçekleşen açılış maçına katıalan Beckham, Manchester United'lı Rio Ferdinand gibi eski arkadaşlarıyla da görüştü.


Fotoğraf: Mandarin Oriental

Bir öğleden sonrasını Doha'daki İslam Sanatı Müzesi'nde geçiren Beckham, Japon sanatçı Yayoi Kusama'nın sergisine katıldı ve burada çalışanlarla konuştu.

Beckham, Katar'ın turizm, kültür ve spor alanlarındaki hedeflerini tanıtmaya yardımcı olmak üzere ülkeyle on yıllık 150 milyon sterlinlik tartışmalı bir anlaşma imzaladı.

Tartışmalara konu olan Katar

2022 Dünya Kupası, "tarihinin en tartışmalı turnuvası" olma özelliğini de taşıyor. Bunun başlıca sebepleri arasında da Katar'da hazırlık sürecinde işçilere karşı insanlık dışı uygulamalar ve hükümetin kadınlara ve LGBTİ bireylerine karşı tutumu yer alıyor.

DW Türkçe'nin haberinde yer alan bilgiye göre, turnuvanın başlamasından 2 hafta önce bir rapor yayınlayan Londra merkezli Equidem, ülkede stadyumların yapım sürecinde yer alan işçilerin ağır insan hakkı ihlallerine maruz kaldıkları ortaya çıktı. 75 sayfalık rapora göre, göçmen işçiler uzun saatler boyunca çok zor şartlar altında çalıştırılmanın yanı sıra, ayrımcılığa da maruz kaldı. Dünya Kupası ev sahipliğini kazanmasından bu yana Katar'da tam 6 bin 500 işçi iş kazalarında öldü.

Eşcinsellere karşı sert bir tutum sergileyen Katar'ın Dünya Kupası Büyükelçisi Halid Selman, Alman yayın kuruluşu ZDF'e verdiği bir demeçte, eşcinselliğin "haram" olduğunu söyleyerek, Katar'a gelecek herkesin, "ülkenin kurallarına riayet etmek zorunda kalacağını" belirtti.

Toplumsal alanda sarılmak ve öpüşmenin de yasak olduğu Katar'da sözkonusu eylemleri yaparken yakalanan kişilere hukuki ceza uygulanıyor. Evlilik dışı cinsel ilişkinin de yasak olduğu ülkede, sözkonusu suçu işleyenlere yedi yıla kadar hapis cezası istenebiliyor.

Yaşam Haberleri