EKMEĞİ GÜBRE OLARAK KULLANMAK
Bahçede ekmek kırıntılarını kullanmanın en yaygın yollarından biri onu komposta eklemektir. Bunu yapmak için kalan ekmeği parçalamanız ve sebze artıkları veya kırpıntılar gibi diğer organik malzemelerle karıştırmanız gerekir.
Ekmek, gübrenin içinde ayrışır ve daha iyi bitki büyümesini destekleyen besleyici bir humusa dönüşür. Ayrıca diğer atıkların ayrışma sürecini hızlandıran nem dengesinin korunmasına da yardımcı olur.
HAŞERE YEMİ
Ekmek, sümüklü böcek gibi bitkilere zarar veren zararlılara karşı yem olarak kullanılabilir. Yataklara ekmek parçaları atmak yeterlidir ve yanında salyangozlar toplanmaya başlayacak ve bu da temizliklerini kolaylaştıracaktır.
Bu, bitkileri kimyasal kullanmadan korumanıza olanak tanır. Ekmek, salyangozların yanı sıra diğer zararlıları da çekebilmektedir, dolayısıyla bu sürecin kontrol altına alınması ve zararlıların zamanla ortadan kaldırılması önemlidir.
KARINCA TUZAKLARI
Karıncalar genellikle sebze ve meyve bahçeleri için bir tehdittir ancak ekmek, onlarla mücadelede etkili bir araç olabilir. Tuzak oluşturmak için ekmek kırıntılarını şekerle karıştırın ve karıncaların en aktif olduğu yerlerin yakınına koyun. Bu, böcekleri çeker ve sayılarını etkili bir şekilde azaltır. Ayrıca ekmek tuzağı bitkilere ve toprağa zarar vermeyen çevre dostu bir seçenektir. Karınca istilasını önlemek için sezonun başlarında kullanılabilir.
FİDELER İÇİN BESİN ÇÖZÜMÜ
Ekmek, fideler için mükemmel bir gübre olacak bir besin çözeltisi hazırlamak için de kullanılabilir. Ekmeği ezin, toprakla karıştırın ve biraz su ekleyerek karışımı birkaç gün bekletin. Bu karışım genç bitkiler için mükemmel bir besin olacak, hızlı büyümelerini teşvik edecek ve kök sistemini güçlendirecektir. Ekmek karışımı ayrıca toprağın yapısını iyileştirmeye yardımcı olarak toprağı daha nefes alabilir ve fideler için uygun hale getirir.
EKMEK, SIVI GÜBRE YAPIMINDA KULLANILABİLİR
Ekmek parçalarını sıcak suyla buharda pişirin, birkaç gün demlenmeye bırakın ve ardından domates, biber, salatalık veya patlıcan gibi bitkileri sulamak için kullanın.
İnfüzyon, bitkilerin ek besin almasına ve meyve vermeden önce onları güçlendirmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca böyle bir infüzyon, bitkilerin hastalıklara karşı direncini artırabilir ve genel durumu iyileştirebilir.