Basit bir iğneyle hayat nasıl kurtarılır ?

Her an felç sizi bekleyebilir ve sizi çok gençleştirir. Bu nedenle felcin zararlı etkilerini azaltabilecek basit ve etkili bir yöntem bilmeniz gerekir. Bu yöntem geleneksel tıbba Doğu'da etkili bir şekilde kullanılan akupunkturdan girmiştir. Çin'de iğnelere özel bir saygıyla davranılıyor ve en iyi ustalar en karmaşık hastalıkları iğnelerle tedavi ediyor.

Aşağıda verilen felçte ilk yardım yöntemi tıp enstitülerinde öğretilmektedir.Paylaşımdaki iddiaya göre Ha Bu Ting isimli Çin Geleneksel Tıbbı doktoru, bir kişide felç belirtileri görüldüğü anda on el parmağına ve iki kulağına iğne batırarak kan akıtmayı öneriyor. Bu ilk yardım müdahalesi sayesinde hastanın kısa bir süre içinde normalde döneceği öne sürülüyor.

"Şırınga iğneniz varsa steril ve keskin olması en iyisidir. Ancak acil bir durumda bir dikiş makinesi de uygundur, ancak ek enfeksiyona yol açmamak için önce ateşte ısıtılması gerekir.

Nereye Enjekte Edilir ?
Bu akupunktur değil. Asıl görev insanlara yardım etmektir. Parmak uçlarının delinmesi, her parmakta kan damlaları görünene kadar yapılmalıdır. Bu artan baskının azaltılmasına yardımcı olacaktır.

Lütfen kanın görünmesi gerektiğini unutmayın. Bu olmazsa parmaklarınıza sanki bir test yapıyormuş gibi masaj yapın. Bu kişinin uyanmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca felç geçiren kişinin yüzüne dikkat etmeyi unutmayın; eğer kavisliyse, kulaklarınızı dikkatlice ovmaya başladığınızdan emin olun ve hiçbir durumda başınızı sallamamalısınız."

YUKARDAKİ İDDİALARIN NE YAZIK Kİ BİLİMSEL BİR TEMELİ YOK:


Felç Sırasında Parmak ve Kulak Kanatmanın Bir Faydası Yok


İğne batırma yöntemiyle felç geçiren kişide belirtilerin durdurulabileceğiyle ilgili iddiaların izi 2006’ya kadar sürülebiliyor. Daha önce yine iğneyle parmaktan kan akıtmanın kalp krizini durdurabileceğine dair iddialar dolaşıma girmişti. Sosyal medyada yaygın bir paylaşım alanı olan bu tür iddialar tıbbi yardım aramayı geciktirmeye neden olabilecek davranışları yaydığı için oldukça tehlikeli. Kısa bir internet araştırmasıyla konuyla ilgili birçok analizin de yapıldığı görülebiliyor.


Öncelikle paylaşımdaki hikayede San Juke’ta yaşayan Çin Geleneksel Tıbbı doktoru Ha Bu Ting isimli bir kişiden bahsedilmiş. Bu Çinli doktorun ismi arama motorları yardımıyla aratıldığında gerçekte var olduğuna dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Çıkan sonuçlar sadece iddiadaki metnin farklı sayfalarda paylaşılmış versiyonlarını gösteriyor. Google Maps üzerinden aratıldığında da San Juke diye bir yerin olmadığı da görülebiliyor.
Felç vakasının gerçekleştiği anda iğne batırılarak yapılan ilk yardımın felci durduracağı iddiasının bilimsel bir dayanağı bulunmuyor.
AFP Fact Check’e röportaj veren Aga Khan University of Hospital’da İnme Servisleri bölümünün başkanı Danışman Nörolog Dr. Dilrad Singh Sokhi, iğneli ilk yardım tedavisinin “tehlikeli derecede yanıltıcı” olduğunu ve bunun hayat kurtaracak tıbbi tedaviyi geciktirebileceğini söylüyor.

Yaşam Haberleri