Kan şekerinizi dengelemek için bazen şekerli gıdalar tüketmek gerekebilir. Ancak birçoğumuz, bu ihtiyacı yanlış anlayarak yapay şeker içeren kekler, şerbetli tatlılar ve hatta doğrudan rafine şeker tüketebiliriz. Ancak daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek ve kan şekerini dengede tutmak için doğal gıdalara yönelmek daha iyi bir seçenektir. İşte hem şeker ihtiyacını karşılayan hem de potasyum sağlayan doğal gıdalar:
Şeftali: Şeftali, A ve C vitaminleri gibi önemli vitamin ve minerallerle doludur ve ayrıca potasyum, florür ve demir de içerir. Şeftalileri atıştırmalık olarak kullanmanın yanı sıra, çıtır bir yaz salatasına ekleyebilir veya lezzetli, sağlıklı bir tatlı için ızgarada pişirebilirsiniz.
Narenciye: Narenciye ya da daha bilindik ismi ile turunçgiller ol miktarda şeker içerdiği düşünülse de yalnızca tatlı meyvelerdirler. İçerdikleri şeker asitleri ise sağlıklı şeker asididir. Bu da hem kandaki iltihabı temizleyen hem de vücudun şeker ve C vitamini ihtiyacını karşılayan gıdalar olmalarını sağlıyor.
Yaban mersini: Güçlü bir potasyum ve magnezyum kaynağı olan yaban mersini, şeker oranı düşük ve antioksidan oranı yüksek bir gıdadır. Aynı zamanda lif ve probiyotik bakımından zengin olan yaban mersinini beslenme alışkanlıkları içerisinde tercih edebilirsiniz. Bu şekilde şeker krizini ertelerken bir yandan bağırsak sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Kivi: Çoğu zaman ekşi tadı ile ağızları sulandıran kivi de şeker ihtiyacını karşılamak için mükemmel bir seçim olacaktır. İçerdiği sağlıklı şeker asitlerinin yanı sıra kivi yüksek miktarda antioksidan içeren güçlü bir C vitamini kaynağıdır. Kiviyi beslenme alışkanlıklarınıza ekleyerek şeker ihtiyacını giderirken bağışıklığınızı da güçlendirebilirsiniz.