Kabak tatlısı, Türk mutfağında daha çok kış aylarında yapılan bir tatlıdır. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan bu tatlı oldukça hafif bir tatlıdır.
Lezzetli tatlılar arasında ilk sırada yer alan kabak tatlısını yapmakta çok kolaydır. Tatlıyı yaparken sadece bazı püf noktaları bilmek gerekiyor.
Kabak tatlısının üzerine dilerseniz hindistan cevizi de serpiştirebilirsiniz. Kabak tatlısını bazı aşçılar fındıkla da süslemektedir.
Kabak tatlısının yapılış aşamaları nasıldır? Kabak tatlısı için hangi malzemeler gerekir? Tüm detaylar haberimizde
Kabak tatlısının malzemeleri;
600 gram balkabağı
1 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
3 adet karanfil
Kabak tatlısının yapılışı;
Yeşil ve sert kısımları da dahil olacak şekilde kabuklarını soyduğunuz bal kabağını dilimledikten sonra iki parmak kalınlığında kesin. Ne ince ne kalın olsunlar.
Bol su içinde yıkadığınız kabakları tencereye koyun. Kabakları iyice temizlemek gerekiyor.
Üzerine toz şeker ile karanfili ekleyip 1 saat civarında ağzı kapalı bir tencerede dinlendirin.
Bazen kabaklar cinsine göre sularını salmazlar bu durumda su ilave edelim ve kabakları 50 dakika ateşte pişirelim. Böylelikle lokum gibi olmasını sağlayabiliriz.
Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılık hale geldikten sonra dağılmadan servis tabağına alalım.
İnce kıyılmış ceviz içiyle kabak tatlınızı servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Kabak tatlısının püf noktaları;
Tatlınızın özlü bir suyu olmasını isterseniz kaynarken 2-3 damla kadar limon suyu ekleyerek koyulaştırabilirsiniz. Limon suyu kabak tatlınıza farklı bir lezzet katacaktır.
İyi bir kabak tatlısı için en az 3 saat beklememiz gerekir. Böylece kabak şekerle tam özleşecektir.
Evet kabak tatlısının tarifi bu şekilde. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Kaynak: Halktv.com.tr - Habertürk