Türk mutfağında belki de en sık gördüğümüz besinlerden olan bal, ceviz ve kuru incir birlikte de çok güzel bir etkiye sahip. Peki bunlar nasıl kullanılmalı, nelere dikkat etmeli ve ne kadar tüketilmeli?
Kuru incirin etkisi
Yüksek oranda protein, vitamin ve mineral bulunduran kuru incir, hücrelerinizi yenileniyor. Ayrıca kolesterolün kana karışmadan atılmasına da destek oluyor.
Bal ve cevizle yenmeli
Grip ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılması önerilen kuru incir, ceviz ve balla karıştırılıp tüketildiğinde afrodizyak etki yaratıyor. Peki bu karışımın başka ne gibi faydaları bulunuyor?
- Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı oluyor.
- Cinsel isteksizlik problemlerine iyi geliyor.
- Benzaldehit içeriğiyle kanserli hücrelerin büyümesiyle mücadele ediyor.
- Özellikle 55 yaş üstü yetişkin kişilerde sıklıkla görülen sarı nokta isimli göz hastalığından korunmanın bir yolu da kuru inciri, düzenli olarak tüketmek.
- Metabolizmayı hızlandırma özelliğiyle yağ yakımında etkili oluyor.
- Tansiyon problemi yaşayanlara dengeleyici etkide bulunabilir.
- Düzenli olarak tüketildiğinde cilt sağlığında olumlu yan etkilere sahip olduğu söyleniyor.
İncir ve bal ikilisi boğaz ağrılarını dindirir
Karışım için 1-2 adet kurutulmuş incir ve 2 çay kaşığı bal gerekli. Bunları sıcak suda karıştırıp çay olarak içebilirsiniz.
Bu karışımı bir iki kere içtikten sonra boğaz ağrınızda iyileşmeyi kendiniz de fark edebilirsiniz.
Süt tüketemeyenler için iyi bir alternatif
Alerji, mide ağrısı gibi şikayetlerle süt içemediğiniz durumlarda kuru incir seçeneğini deneyebilirsiniz. Kuru incir meyvesi, içeriği sayesinde sütün yerine geçiyor. Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir, kemik ve diş sağlığı için yenmeli. Süt içmeyen kişiler, günde 3 adet kuru incir yediklerinde bir bardak sütten alacakları besin değerlerine kavuşabilir.