Bahçenize bir kalıp sabun koymanız için şaşırtıcı nedenler:

Bahçenize koyacağınız bir kalıp sabunla harikalar yaratacağınızın farkında mısınız?! Pek ama bu nasıl olacak?


Banyonuzda saklı duran o sabun kalıbının ellerinizi ve vücudunuzu yıkamaktan daha fazla faydası vardır. Bunları kullanabileceğiniz yerler sonsuzdur. İnternette eski sabunu eritip yeni sabun kalıpları yapmayı veya sıvı bir versiyonunu yaratmayı anlatan birçok tarif vardır. Ayrıca, kötü kokan ayaklarla savaşmak için ayakkabılara sabun kalıpları koyabilir, kumaşların taze ve temiz kokmasını sağlamak için bunları giysi çekmecelerinde ve çamaşır dolaplarında kullanabilir ve hatta fermuarları açmak için bile kullanabilirsiniz.

Bunların hepsi iç mekanlarda yapabileceğiniz şeylerdir , ancak bunları dışarıya da götürebilirsiniz. Bahçe malzemelerinizle birlikte alet kulübenizde saklayın çünkü bahçenizde sabun kullanmanın zararlıları uzaklaştırmaktan saksıları temizlemeye kadar birçok faydalı yolu vardır. Sadece el yıkamak için değil! Tırmığınız veya küreğiniz kadar paha biçilmez olabilirler. Bahçenizdeki sabun için harika kullanımlar şunlardır.

HAYVANLARI BAHÇEDEN UZAK TUTUN

Bahçenizdeki yaban hayatını izlemek eğlenceli olsa da, bazı yaratıklar ister çiçek ister sebze yetiştiriyor olun, bahçeler için yıkıcıdır. Tavşanları, kedileri ve belki de başka hayvanları caydırmak istiyorsanız , bir sabun kalıbı sizin cevabınız olabilir.

Bazı hayvanların hassas burunları vardır ve taze bir sabun kalıbının kötü kokusu onları bitkilerinizden uzak tutmak için yeterli olabilir. Bu durumda, ne kadar keskin bir sabun olursa o kadar iyi olur — bu yüzden güçlü kokusuyla bir şey arayın. Daha taze bir sabun da tercih edin: ne kadar uzun süre dışarıda kalırsa, o ilk güçlü aromasını o kadar çok kaybeder. Sabun kalıbınızın kokusu kayboluyorsa, daha fazla koku yayması için onu parçalara ayırın. Hayvanları uzak tutmak için kullanmak istiyorsanız, sabunu bahçe çitinize asmak isteyeceksiniz veya bahçeye "dikmek" için çubuklarla mızraklayabilirsiniz — sizin için hangisi kolaysa. Çitler tavşanları uzak tutabilirken (altını kazmadıkları sürece)

Yağmurlu bir günün ardından sabun köpüğünden endişe mi duyuyorsunuz? Bir file torbada dağınıklığı kontrol altına alabilirsiniz, ancak dağınıklığı baştan önlemenin anahtarı "azı çoğu eder" ilkesini uygulamaktır. Toprağa tam çubuklar atmak yerine her birkaç günde bir birkaç parçayı toprağa karıştırın.

BÖCEKLERİ BAHÇENİZDEN UZAK TUTUN

Bahçeden eve, sabun sinekler de dahil olmak üzere böcekleri uzak tutmaya yardımcı olabilir. İç mekan bahçenizi bombalayan meyve sinekleri varsa, onları bir Isabun kalıbıyla yenebilirsiniz. Böcekler dış mekan bahçenize girmeye devam ederse, bu da yardımcı olacaktır.
Böceklerle en çok sorun yaşayan bitkilerin yanına bir kalıp sabun bırakabilirsiniz veya saldırıya uğrayan ev bahçeniz veya seranızsa, sabunu kapı ve pencereleri ve böceklerin girdiği diğer yerleri kaplamak için kullanabilirsiniz. Nazik olacak şekilde üretilmiştir, bu nedenle evinize zarar vermemelidir. Ahşaba sabun sürmek istemiyorsanız, bir parça ipe asmayı da deneyebilirsiniz.
Ayrıca, bahçeyle uğraşırken taze kokulu bir sabun kalıbı bulundurmak, sivrisinekleri ve sivrisinekleri sadece bitkilerinizden değil, sizden de uzak tutmaya yardımcı olacaktır. Ara sıra, özellikle yağmur yağdıktan sonra sabun kalıbını kontrol ettiğinizden emin olun, böylece eridiğinde yenisiyle değiştirebilirsiniz.

BİTKİLERİNİZDEKİ BÖCEKLERLE MÜCADELE EDİN

Bahçenizde böcekler varsa ve onları kolayca toplayamıyorsanız veya yumurta bırakmışlarsa ve onları kaynağında öldürmeniz gerekiyorsa, bitkilerinizden güvenli bir şekilde çıkarmak için sabun kullanabilirsiniz. Bulaşık sabunu değil, katı sabun kullandığınızdan emin olun. Bulaşık sabunu bir deterjandır ve hassas bitkiler için sert olabilir. Katı sabun çok daha naziktir. Tek yapmanız gereken köpürtmek ve bu köpüğü bitkilerinizin yapraklarına ve gövdelerine nazikçe sürmektir.
Tüm böcekler sabunla öldürülemez. Bu numarayla sadece yumuşak gövdeli küçük böcekler ölüm noktasına kadar kurutulabilir, bu yüzden yaprak bitlerinde işe yarar. Akarlar ve beyaz sineklerle mücadelede de iyidir, ancak o sinir bozucu Japon böcekleriyle mücadelede pek şansınız olmaz . Ancak onları bir kova sabunlu suda boğabilirsiniz. Suyu bir sprey şişesine dökün ve bitkilerinizi solüsyonla ıslatın.

BÖCEK KOVUCUNUN DAHA İYİ YAPIŞMASINI SAĞLAMAK İÇİN KULLANIN

Her istila edilmiş yaprağı ayrı ayrı sabunlu suyla köpürtmek istemiyorsanız, o iğrenç küçük böceklerle savaşmak için böcek kovucunuza katı sabun ekleyebilirsiniz. Sprey tabancanıza sıvı el sabunu eklemek daha kolay olsa da, bu, çeşitli katı sabun parçalarını eritip kovucunuzla karıştırarak bitirmek için mükemmel bir fırsattır. Bu şekilde, onları boşa harcamak zorunda kalmazsınız.
Bunu neden yapıyoruz? Sabun yapışkandır, bu yüzden. Bu durumda, sabunu böcekleri öldürmek için kullanmıyoruz, bunun yerine maddenin daha iyi yapışmasını sağlamak için kovucu veya böcek ilacıyla karıştırıyoruz. Bu, yalnızca bir kalıp sabunla öldürebileceğinizden daha geniş çeşitlilikte zararlıyı öldürebileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca, bu durumda su eklemenize gerek kalmaz, bu nedenle karışım uygulamada daha etkili olacaktır.

KOMPOSTUNUZA EKLEYİN

Bahçeniz konusunda ciddiyseniz, muhtemelen bir kompostunuz veya kompost yığınınız vardır. Çöp kutusuna gelen o sinir bozucu böceklerle savaşmak için, kalan sabun parçalarını kompostunuza ekleyin. Ayrıca küfle savaşmaya da yardımcı olabilir. Piyasada çok sayıda biyolojik olarak parçalanabilir sabun seçeneği bulunsa da, geride kalan sabun parçasını kullanmak için harika bir fırsattır. Yıkamak için çok küçüktür ve kimse o küçük parçayı eritmek için ekstra su harcamak istemez. İşte kompost kutusu tam da bu noktada işe yarar. Bu durumda, yepyeni sabunları atmayın, sadece kalan parçaları atın.
Ancak sabununuzun sentetik boyalar veya kokular içermediğinden emin olun, çünkü bu yığını tehlikeye atabilir. Tamamen doğal veya hassas cilt sabunları kullanmayı seviyorsanız, sorun yok. Bu küçük parçaların parçalanması yaklaşık altı ay sürecektir, bu nedenle yılda iki kereden fazla yenilemediğinizden emin olun.

YABANİ OTLARI ÖLDÜRÜR

Bahçenizi temiz ve düzenli tutarken yapılacak en sıkıcı şeylerden biri ot ayıklamaktır . Ayrıca çok uzun süre atlamak istemeyeceğiniz bir iştir çünkü bu otlar kontrolden çıkabilir ve aslında yetiştirmek istediğiniz bitkileri boğabilir. Sebze bahçenizde sert kimyasallar kullanmadan önce, kalan sabun parçalarını (veya taze bir sabun parçası) kullanarak kendi ot öldürücünüzü yapmayı düşünün.
Bazı tariflerde bulaşık deterjanı kullanılsa da, bu daha sert temizlik maddesinden kaçınmanızı ve yerine daha yumuşak bir şey kullanmanızı öneririz. İşte katı sabun tam da bu noktada işe yarar. Sabununuzu düşük ateşte bir tavada eritebilir, sık sık karıştırarak yanmamasını sağlayabilirsiniz. Mum yapımında kullanılanlar gibi bir benmari daha da iyidir. Daha sonra sıvılaştırılmış sabununuzu bir sprey şişesinde biraz beyaz sirkeyle karıştırın. Yaklaşık 1 ons sabun ve 1 galon sirke isteyeceksiniz. Doğrudan o sinir bozucu otların üzerine püskürtün, saklamak istediğiniz bitkilerin üzerine değil, çünkü onları kurutur. Otların köklerine derinlemesine ulaşmak için, spreyi atlayın ve karışımı doğrudan toprağa dökün.

ZEHİRLİ BİTKİLERLE TEMASI ÖNLEMEK İÇİN KULLANIN

Bahçenizdeki yabani otları öldürmekle meşgulken, zehirli sarmaşık gibi daha can sıkıcı sorunlarla karşılaşmanız olasıdır . Acı verici cilt döküntüleri bırakan herhangi bir zehirli bitkiyle karşılaştıysanız, yanma ve kaşıntıyla sabunla mücadele edebilirsiniz; bu, bahçe malzemelerinizle birlikte her zaman birkaç sabun kalıbı bulundurmanız için bir başka harika nedendir.
Bazı ticari ürünler zehirli sarmaşıkla olan karışıklığı gidermeye yardımcı olabilirken, hemen üzerine biraz sabun sürmek kaşıntılı döküntü geliştirmenizi önlemeye yardımcı olabilir. Bunun nedeni, buna neden olan bitkisel yağı ortadan kaldırarak sorunu kökünden çözmüş olmanızdır. Daha fazla zarar neden olabilecek şekilde ovalamaktan ziyade, sabun kalıbınızı köpürtün ve bölgeyi hafifçe temizleyin. Ardından, tırnaklarınızın altına girdiğinizden ve suçluyla temas eden tüm aletleri temizlediğinizden emin olun. İçeri girdiğinizde, kıyafetlerinizi temizleyin ve duş alın.

BİTKİLERİNİZİ TEMİZLEYİN

Tıpkı iç mekan bitkilerinin tozlanıp arada sırada biraz temizliğe ihtiyaç duyması gibi, dış mekan bitkileri de kirlenir ve bazen iyi bir yıkamadan faydalanabilirler. Bu özellikle çiçek tarhlarınızdaki veya veranda saksılarınızdaki dekoratif, yapraklı bitkiler için geçerlidir. Temiz bitkiler sadece daha sağlıklı olmakla kalmaz, çünkü kirle kaplı olmadıklarında daha fazla besin emebilirler, aynı zamanda düzenli temizlik onları soluk olmaktan ziyade canlı gösterecektir.
Tüm çiçek bahçenizi bir ton suyla ıslatmak yerine, köpürtülmüş sabununuzdan biraz köpükle yaprakları nazikçe temizleyebilirsiniz. Ellerinizi köpürtün ve köpüğü hem üstten hem de alttan yaprakların üzerine yayın. Köpürdükten sonra, yaprakları nemli bir havluyla nazikçe silin ve ya havada kurumaya bırakın ya da temiz bir mikrofiber bezle kurulayın. Bu, bitkilerinizin canlı görünmesine yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda haşere istilasını kontrol etmeye de yardımcı olacaktır.


ALETLERİNİZİ TEMİZLEYİN

Bahçe aletlerinizi her kullanımdan sonra temizlemek de aynı derecede önemlidir. Böcekleri veya hastalıkları bir bitkiden diğerine yaymamak için, aletlerinizle çalıştıktan sonra onları temizlemek ve sterilize etmek istersiniz. Bunları düzenli olarak dezenfekte etmek, donuklaşmalarını veya paslanmalarını önlemeye yardımcı olarak daha uzun süre dayanmalarını sağlar.
Aletlerinizi yıkamak için bir kova su ve ekstra bir sabun kalıbı alın, ancak önce fazla kiri silmek istersiniz. Bahçe aletlerinizi temizlemeyi bitirdiğinizde, paslanmalarını önlemek için iyice kurulayın. Aletlerinizin saplarını temiz ve kuru tutmak da önemlidir. Ahşap saplı aletleri, doğrudan suya daldırmak yerine nemli bir bez ve sabun kalıbıyla temizleyin, bu zamanla eğrilmeye neden olabilir (ve muhtemelen gelecekte kıymıklara yol açacaktır). Ayrıca, kurumalarını önlemek için daha sonra mineral yağ ile ovalamak da iyi bir fikirdir.

ALETLERİNİZİ DE YAĞLAYABİLİR

Bahçe aletlerini, özellikle makasları yağlamak, aletlerinizi temiz tutmak kadar önemlidir. Yağ genellikle yağlama için önerilse de (saç kesme makinenizle birlikte gelenler gibi), bir kalıp sabun da kullanabilirsiniz. Bu şekilde, birden fazla temizlik ürünü satın alarak para harcamanıza gerek kalmaz.
Bu görev için, sıkışmış veya düzgün hareket etmeyen bir fermuarla yaptığınız gibi, kürek ve çapalar dahil olmak üzere kesme aletlerinizin bıçakları boyunca sabun çubuğunu ovalayın. Sabun, sıvı veya su kullanmadığınız için paslanmayacak ince bir kaplama bırakacaktır. Bir dahaki sefere meyve ağaçlarınızı budamak veya biberiyenizi kesmek için makasınızı aldığınızda, düzgün bir kesim elde edeceksiniz. Ve sert kimyasallar kullanmadığınız için, onları tüketme zamanı geldiğinde otlarınızın ve sebzelerinizin güvenliği konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

ELLERİNİZİ TEMİZLEYİN

Aletlerinizi temizlemeye başlamadan önce ellerinizi yıkamak isteyebilirsiniz. Bahçede bir sabun kalıbının kullanışlı olmasının bir nedeni daha. Ellerinizi yıkamak için kapınızı ve musluk kollarınızı kirletmek zorunda değilsiniz, bu da temizlenecek bir kir izi olmadığından hasadınızın tadını daha hızlı çıkarmanızı sağlar. Bunun yerine bahçe hortumunu ve sabun kalıbınızı alın ve yıkayın. Aletlerinizi temizlemeye çalışırken tekrar kirletmenize gerek yok.
Bazı bahçıvanlar, kirin tırnaklarınıza girmesini önlemek için bahçeyle uğraşmadan önce tırnaklarınızın altına kuru sabun koymanızı önerir. Bu, toprağın içeri girmesini engeller ve ellerinizi yıkadığınızda çözülür. Her türlü bakteri tırnaklarınızın altında saklanabilir, o halde neden taze kesilmiş ve çekilmiş sebze ve otlarınıza o pisliği bulaştırma riskine giresiniz ki?

Yaşam Haberleri