Bahçedeki ağaçların altına dikilebilecek 3 çiçek:

Bahçenize daha fazla çiçek dikmek istiyor ama ağaçların gölgesi yüzünden ölmelerinden korkuyorsanız 3 tanesini hatırlayın. Ağaçların altına dikseniz bile gelişebilirler. Bunların listesi eğrelti otu, hosta ve ayuga içerir.



Ağaçların altına dikebileceğiniz çiçekler:


Eğrelti otu-

Bu iddiasız bitki her alanı mükemmel bir şekilde dekore edecektir. Açık havada eğrelti otları her ağacın gölgesinde yemyeşil bitki örtüsü sağlar.

Hosta -

Bitki kısmi veya tam gölgede normal şekilde büyüyecektir. Koşullara iyi uyum sağlar ancak aynı zamanda ciddi bir bakım gerektirmez.Diğer bir artı ise hosta'nın güzel çiçeklerinin tozlayıcıları çekmesidir. Bu çiçeğe kolaylıkla bahçeye dikilebilecek en iyi çok yıllık bitkilerden biri denilebilir. Hosta nemi ve gölgeyi sever, ancak aynı zamanda kuraklığı da kolayca tolere ederler. Vahşi doğada çoğunlukla nehir ve dere kıyılarında, dağ yamaçlarında ve orman sırtlarında yetişir.

Ayuga -

Bu az büyüyen ve yaprak dökmeyen bitki, çeşitli koşullarda büyüyebilir. Ayuga ağaçların altında kolayca yetişir, yabani otları bastırabilir ve çiçek açmasıyla memnun edebilir, ancak aynı zamanda böyle bir bitki bölgeyi hızla fethedebilir. Bu çiçeğin modern çeşitleri, alışılmadık renkte daha büyük yaprakların yanı sıra mavi, koyu mavi ve daha az sıklıkla pembe veya beyaz yaprakları olan daha yoğun salkımları olan yabani bitkilerden farklıdır. Bitkiler 10-15 cm yüksekliğinde yoğun bir halı oluşturur, yapraklar sonbaharın sonlarına kadar ve ılıman kışların yaşandığı bölgelerde ilkbahara kadar dekoratif kalır. Bitki, kış uykusundan hızla kurtulur ve diğer çok yıllık çiçeklerin kış uykusundan yeni çıktığı bir zamanda yeşil kalır. Boyutu yavaş yavaş artarak birçok yapraklı rozetten oluşan yoğun bir kütle haline gelir. Bir bitkinin çapı her mevsimde yarım metreye kadar büyür. Çok sayıda dokunaç ve hızlı büyüme oranı sayesinde ayuga, toprağın yüzeyini hızla kaplayarak yabani otlara hayatta kalma şansı bırakmaz.
Çiçeklenme mayıs sonu - haziran başında gerçekleşir ve 2-3 hafta sürer; güney bölgelerde bitkiler daha erken, nisan sonu - mayıs başında çiçek açar. Sapları küçüktür, 20-30 cm yüksekliğindedir, ancak çok sayıda vardır çünkü her yaprak rozeti bir çiçek oku fırlatır. Çiçeklenme sahte bir sarmaldır ve 12 seviyeli iki dudaklı çiçeklerden oluşur.

Yaşam Haberleri