Babasını Öldüren Amerikalı, Suudi Arabistan'da İdam Edildi

Suudi Arabistan’ın babasını öldürmekten hüküm giyen bir Amerikan vatandaşını idam ettiği bildirildi. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı idam edilen kişinin kimliğini Bishoy Sharif Naji Naseef olarak açıkladı. Mısırlı babasını öldürdükten sonra cesedini parçaladığı belitilen Naseef’in tutuklanmadan önce başka bir kişiyi öldürmeye daha teşebbüs ettiği belirtildi.

Halktv.com.tr - Dış Haberler

Açıklamada Naseef'in nasıl infaz edildiği belirtilmedi. Ancak Suudi Arabistan'da ölüm cezasına çarptırılanlar genellikle başları kesilerek idam ediliyor.

ABD: Haksızlık yok

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Vedant Patel, Amerikalı diplomatların Temmuz ayında Naseef'i ziyaret ettiğini ve tutuklanmasının haksız olduğu yönünde bir kanıt olmadığını belirtti.

Uluslararası Af Örgütü'nün istatistiklerine göre Suudi Arabistan 2022 yılında Çin ve İran'ın ardından dünyanın en çok infaz gerçekleştiren ülkeleri arasında yer alıyor. Koronavirüs salgınının en yoğun olduğu dönemde yavaşlayan idamlar, son yıllarda artış gösterdi. Mart 2022'de krallık aynı gün 81 kişiyi idam etti; bu, krallığın modern tarihinde bilinen en büyük toplu idamdı.

Yaşam Haberleri