Az Malzemeli Kahvaltı Tarifleri: Birbirinden Lezzetli 4 Farklı Kahvaltılık Çeşidi!

Sabah kahvaltısı için özel bir tarif hazırlamak istiyorsunuz fakat mutfakta pek bir şey kalmadıysa, az malzemeli kahvaltılık tarifleri çok ilginizi çekecek. Az malzemeli kahvaltılıklar evde olan malzemelerle lezzetli tatlar yakalamanızı sağlayacak.

Lalanga Tarifi

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağından biraz eksik süt
  • 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı un

Kızartmak için:

  • Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ

Yapımı

  • Karıştırma kabına yumurta, yoğurt ve tuzu alıp karıştırın.
  • Üzerine sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşarı ekleyin.
  • Bir taraftan karıştırıp diğer taraftan 1 su bardağı unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyerek karışıma son şeklini verin.
  • Uygun bir tavaya yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağı alarak kızdırın.
  • Ocak harlı ateşte olmalı. Karışımdan kaşık yardımıyla tavaya ekleyip önlü arkalı kızartın.


Peynirli Omlet

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi (veya beyaz peynir)
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay kaşığı tuz

Yapımı

  • Yumurtaları bir kaseye alıp, tuz ekleyerek çırpın.
  • Tereyağını tavaya alarak eritin, yumurtayı tavaya dökün.
  • Yumurtanın alt kısmı biraz pişmeye başlayınca kenarlardan boşluklar açarak üst kısımda kalan sıvı yumurtanın da tavaya akmasını sağlayın.
  • Alt tarafı güzelce piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesini döküp maydanozları ilave edin.
  • Ardından yarım ay şeklinde katlayarak içerisindeki peynir eriyene kadar pişirin.

Patates Kavurma

Malzemeler

  • 5-6 adet patates

Sosu İçin;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 küçük çay bardağı su
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı ve sıvı yağı karışık
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Yapımı

  • Patatesleri soyup istediğiniz şekilde doğrayıp tavaya alın.
  • Sos malzemesini karıştırıp patateslerin üzerine gezdirin.
  • Orta sıcaklıktaki ocağa koyup ara ara patatesleri ezmeden karıştırın.
  • 25-30 dakikada pişirin.

Yumurtalı Ekmek Kızartması

Malzemeler

  • 1 bayat ekmek
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase peynir
  • 1 kase kaşar peynir
  • Tereyağı

Yapımı

  • Derin bir kasede yumurtaları ve peynirleri karıştırın.
  • Ekmeklerimizi dilimleyin.
  • Üzerine tereyağı sürün.
  • Hazırladığınız karışımı ekmeklere paylaştırın.
  • Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırınımıza atın. Üzeri kızarınca fırından çıkarın.

Yaşam Haberleri