Lalanga Tarifi
Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağından biraz eksik süt
- 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı un
Kızartmak için:
- Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
Yapımı
- Karıştırma kabına yumurta, yoğurt ve tuzu alıp karıştırın.
- Üzerine sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşarı ekleyin.
- Bir taraftan karıştırıp diğer taraftan 1 su bardağı unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyerek karışıma son şeklini verin.
- Uygun bir tavaya yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağı alarak kızdırın.
- Ocak harlı ateşte olmalı. Karışımdan kaşık yardımıyla tavaya ekleyip önlü arkalı kızartın.
Peynirli Omlet
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi (veya beyaz peynir)
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay kaşığı tuz
Yapımı
- Yumurtaları bir kaseye alıp, tuz ekleyerek çırpın.
- Tereyağını tavaya alarak eritin, yumurtayı tavaya dökün.
- Yumurtanın alt kısmı biraz pişmeye başlayınca kenarlardan boşluklar açarak üst kısımda kalan sıvı yumurtanın da tavaya akmasını sağlayın.
- Alt tarafı güzelce piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesini döküp maydanozları ilave edin.
- Ardından yarım ay şeklinde katlayarak içerisindeki peynir eriyene kadar pişirin.
Patates Kavurma
Malzemeler
- 5-6 adet patates
Sosu İçin;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 küçük çay bardağı su
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı ve sıvı yağı karışık
- Kekik
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Yapımı
- Patatesleri soyup istediğiniz şekilde doğrayıp tavaya alın.
- Sos malzemesini karıştırıp patateslerin üzerine gezdirin.
- Orta sıcaklıktaki ocağa koyup ara ara patatesleri ezmeden karıştırın.
- 25-30 dakikada pişirin.
Yumurtalı Ekmek Kızartması
Malzemeler
- 1 bayat ekmek
- 2 adet yumurta
- 1 kase peynir
- 1 kase kaşar peynir
- Tereyağı
Yapımı
- Derin bir kasede yumurtaları ve peynirleri karıştırın.
- Ekmeklerimizi dilimleyin.
- Üzerine tereyağı sürün.
- Hazırladığınız karışımı ekmeklere paylaştırın.
- Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırınımıza atın. Üzeri kızarınca fırından çıkarın.