Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Ayşe Duran, 6 yıldır kentte çocuk ve gençlere kayak eğitimi vererek geleceğin sporcularını yetiştiriyor.
Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Bilimleri mezunu olan Duran, 2018’de Hakkari’ye atanarak Mergabütan Kayak Merkezi'nde antrenörlük yapmaya başladı. Bugüne kadar alp disiplininde yüzlerce sporcu yetiştirdi ve birçok sporcuyu kulüplere kazandırdı.
Üniversitelerden gelen öğrencilere de uygulamalı eğitim veren Duran, bu yıl yaklaşık 600 öğrenciye kayak öğretti. 6-18 yaş arasındaki çocukları milli takıma ve olimpiyatlara hazırlamayı hedeflediklerini belirterek, yaz aylarında da paten ve kuvvet antrenmanları yaptıklarını ifade etti.
Kayak eğitimi alan çocuklardan Tolvin Sayın, 3 yıldır bu sporu yaptığını ve iyi bir sporcu olmayı hedeflediğini söyledi. İsmail Taha Tatlı ise öğrendiği teknikleri kayak merkezinde uygulayarak kendini geliştirdiğini belirtti.