Ayrı Ayrı Tüketildiğinde Şifa Deposu, Birlikte Tüketildiğinde Adeta Zehir Saçıyor!

Anadolu'nun farklı bölgelerinde oldukça yaygın olan bir alışkanlık, yoğurda pekmez karıştırarak tüketmektir. Ancak bu alışkanlık aslında oldukça zararlı. Yoğurt ve pekmez, ayrı ayrı tüketildiğinde sağlığa birçok fayda sağlayabilen doğal besinlerdir. Ancak bu iki besini aynı anda tükettiğinizde, vücuda zarar verebilecek bir kimyasal reaksiyon oluşuyor. İşte bu konunun detayları.

İçerisindeki demir miktarı sayesinde kansızlığa iyi gelen pekmez, kalsiyum deposu olan yoğurta birleştiğinde bir fayda sağlayamadan vücuttan atılır. Bu durum da pekmez ve yoğurt birleşiminin yalnızca kilo aldırmasını sağlıyor.

Kalsiyum ve demir içeren besinlerin bir arada tüketilmesi vücudu olumlu ya da olumsuz etkilemiyor. Ancak ikilinin sürekli birlikte tüketilmesi istenmeyen kilolara neden olabilir.

Demir eksikliği günümüzde yaygınlaşan vitamin eksikliklerinden biri haline geldi. Bu eksikliği gidermek için vücudun ihtiyacı olan gıdaları gerektiği gibi, ayrı ayrı tüketmek gerekiyor. Pekmez ve yoğurt birleşimi vitamin eksikliğine karşı herhangi bir katkıda bulunmaz.

BİRLİKTE TÜKETİLDİĞİNE ZARARLI OLAN BESİNLER

Tıpkı pekmez ve yoğurtta olduğu gibi birlikte tüketildiğinde fayda sağlamayan farklı birleşimler de mevcut; Döner ve ayran.

Vazgeçilmez döner ve ayran ikilisi birçok kişi tarafından birlikte tüketiliyor. Ancak yoğurt ve pekmezde olduğu gibi insan vücudunun alması gereken vitaminler alınamadan vücuttan atılıyor.

Döner ve ayran ikilisi de demir emilimini azaltarak tüketilen gıdalardaki faydaların alınmasını önlüyor. Bununla birlikte kırmızı et, balık ve tavuğun yanında tüketilen süt ve süt ürünleri de aynı etkiyi sağlıyor.

Uzmanlar, bu birleşimlerin yanlış beslenmeden dolayı ortaya çıktığını vurguluyor. İnsan sağlığını olumsuz etkileyen demir eksikliği, yanlış tüketim nedeniyle daha da kötüleşiyor.

Öğünlerimizi tüketirken besinlerin sağlığa olan faydalarından yararlanmak için ayrı ayrı tüketilmesi şart. Tükettiğiniz yiyeceklerin faydalı olabilmesi için dengeli beslenilmesi gerekiyor.

Yaşam Haberleri