Aydemir Akbaş'ın cenazesinde Şafak Sezer isyan etti! 'Hayatımda böyle şey görmedim'

88 yaşındaki ünlü oyuncu Aydemir Akbaş vefat etti. Akbaş'ın cenazesi Galatasaray Lisesi bahçesine getirildi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, sanatçılar İbrahim Tatlıses, Mehmet Ali Erbil ve Şafak Sezer katıldı.

Usta oyuncu Aydemir Akbaş, 88 yaşında hayatını kaybetti. Galatasaray Lisesi bahçesinde düzenlenen cenaze töreninde sanat camiasından geniş bir katılım gerçekleşti. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, sanatçılar İbrahim Tatlıses, Mehmet Ali Erbil ve Şafak Sezer gibi isimler katıldı.

Galatasaray taraftarı olarak tanınan Aydemir Akbaş için düzenlenen anma töreni, yoğun ilgi gördü. Ancak cenaze sırasında bazı kişiler, ünlülerle fotoğraf çekmeye ve canlı yayın yapmaya çalıştı. Bu durum, cenazenin saygı çerçevesinde yapılmasını engelledi.

ŞAFAK SEZER İSYAN ETTİ

Özellikle Akbaş’ın Kolpaçino filmlerindeki rol arkadaşı Şafak Sezer, bu duruma isyan etti. Sezer, cenaze sırasında dua edemediklerini belirterek, bu davranışların Akbaş'ın anısına zarar verdiğini ifade etti.

Şafak Sezer açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ben hayatımda ne böyle bir şey gördüm, ne böyle bir yaşadım.

Akıl hastanesinden kaçanlar cenazeye gelmiş gibiydi. Para isteyen mi dersin, iş isteyen mi! İnanılmaz bir rezillik…

Dua edemedik, hiçbir yapamadık. Cami hocası namazı kıldıramayınca uyardı. İbrahim abi 45 yıllık arkadaşıyla vedalaşmaya gelmiş, zor duruma düştü.

Tabutun etrafını garip kıyafetli tiktokçu çocuklar sarmış, garip hareketler yapıyorlar…

Bir canlı yayın yapma modası başlamış.

Akıl alır gibi değil. Dua etmemize izin vermediler, insan biraz saygı duyar."

Yaşam Haberleri