Malzemeler:
1 sert avokado
Alüminyum folyo
Yöntem:
Avokadoyu alüminyum folyoya sıkıca sarın.
Önceden 90 dereceye ısıtılmış fırına yerleştirin.
15 dakika pişirin.
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Folyoyu açın ve avokadonun yumuşak hale geldiğini göreceksiniz.
Püf Noktaları:
Bazı kullanıcılar avokadoyu fırında pişirmeden önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletmenin daha iyi sonuçlar verdiğini söylüyor.
Fırında fazla tutmamaya dikkat edin, aksi takdirde avokado kararabilir.
Avokadonun olgun olup olmadığını anlamak için hafifçe bastırın. Yumuşaksa olgundur.
Avokadonun Faydaları:
Avokado, kalp hastalığı ve bazı kanser türlerine karşı koruma sağlayabilen sağlıklı yağlar açısından zengindir.
Aynı zamanda lif, potasyum ve C vitamini de iyi bir kaynağıdır.
Avokado, lezzetli ve besleyici bir meyvedir ve salatalarda, sandviçlerde kullanılabilir.
Afiyet olsun! Umarım bu ipucu avokadolarınızı olgunlaştırmanıza yardımcı olur!
Farklı Yöntemler:
Avokadolarınızı yemeden önce olgunlaşmasını beklemek zorunda kalmak bir acıdır. Neyse ki, avokadolarınızın tadını daha erken çıkarabilmeniz için olgunlaşma sürecini hızlandırmak için yapabileceğiniz şeyler var.
Bilmeniz Gerekenler
Avokadoyu, muz veya elma gibi 2-3 meyve parçasıyla birlikte kahverengi bir kese kağıdına koyun. Meyveden yayılan gaz olgunlaşma sürecini hızlandıracaktır.
Avokadoyu zaten kesip açtıysanız üzerine limon veya limon suyu serpin ve ardından streç filmle sarın.
Adım Adım
Adım 1 Olgunlaşmamış avokadoyu kahverengi bir kağıt torbaya koyun.
Olgunlaşmamış avokadoyu kahverengi bir kese kağıdına koyun. Torba, avokadoyu olgunlaştıran etilen gazını hapsetmek için kullanılıyor. İçinde herhangi bir delik olmadığından emin olun!
Kese kağıdı sadece bir tuzaktır. Eğer aynı şekilde havayı hapsedecek başka bir mekanizma tasarlayabilirseniz harika! Bu da kullanılabilir. Büyükanneniz size onu un bidonunda saklamanızı söyleyebilir ama kağıt poşetiyle yetinmek zorunda kalabilirsiniz.
Adım 2 Kahverengi kese kağıdına bir muz, elma veya domates ekleyin.
Kahverengi kese kağıdına bir muz, elma veya domates ekleyin. Muz en iyisidir ama diğer meyveler de aynısını yapacaktır. Bazıları elma kullanmayı tercih ediyor çünkü elma eskiyip buruştuktan sonra bile tekrar tekrar kullanılabiliyor; hâlâ gaz yayıyor. Elinizde bunlardan hiçbiri yoksa bir veya iki avokado daha varsa hepsini bir araya koyun.
Bu meyveler diğer meyvelere göre daha fazla etilen gazı yayar. Ve ne kadar çok etilen gazı üretirlerse her şey o kadar çabuk olgunlaşır.
Torbayı kapalı olarak oda sıcaklığında saklayın. Güneş ışığından uzak tutun; 65°-75° F (18°-24° C) en iyisidir. Çantanızda fazladan meyve yoksa bu işlem 2-5 gün sürecektir.
Adım 3 Düzenli olarak kontrol edin.
Eklenen meyve olgunlaşma sürecini önemli ölçüde hızlandıracaktır ve 1 - 3 gün içinde olgunlaşması gerekir. Avokadonuz soyulması kolay olduğunda hazırdır; Bazen renginden anlamak zor olduğundan, hafifçe verip vermediğini görmek için hissedin.
Olgunlaşmamış bir avokado güzel ve yeşil olacaktır. Olgunlaştıkça mor ve siyah tonlar alacaktır (bu, yaklaşık 2 gün içinde kullanabileceğiniz anlamına gelir). Bir sonraki yemeğiniz için hazır olduğunda o kadar koyu yeşil/kahverengi olur ki neredeyse morumsu siyah olur.
Olgunlaştıktan sonra birkaç gün buzdolabında saklanır ancak zaman geçtikçe tadı kaybolur.
Avokadoyu, olgun bir muz veya elmayla birlikte kağıt veya plastik bir torbaya koyun. Elma veya muz olgunlaştıkça etraflarındaki diğer meyvelerin de daha hızlı olgunlaşmasına neden olan bir gaz salgılarlar. Avokadolar çok olgunlaşmamışsa, bu iki gün sürebilir, ancak olgun muz veya elma numarası olgunlaşma sürecini önemli ölçüde hızlandıracaktır ve bir veya iki gün içinde işe yarayacaktır.