Bu tarifle yumuşatıcı almanıza gerek kalmayacak. Bu tarif ile bir daha yumuşatıcıya para vermek yerine, meyve kabuklarını değerlendirip doğal ürün kullanmış olacaksınız . Bu sayede hem tasarruf yapıp hem de çamaşırlarınızda herhangi bir kimyasal sürmeyeceksiniz.
Meyve kabuklarından yumuşatıcı yapma işlemi…
Sindirim sisteminden beyin fonksiyonlarına kadar meyveler vücudumuzun her yerine fayda sağlamakta. Fakat meyve kabuklarının çamaşırlarımızın üzerinde, mükemmel bir yumuşatıcı etkisine sahip olduğunu biliyor muydunuz? Meyve kabuklarından yumuşatıcı yapmak için gerekli malzemeler:
1 bardak beyaz sirke
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Kivi kabuğu
Yeşil elma kabuğu
Portakal kabuğu
Mandalina kabuğu
Bu malzemelerin hepsini bir bidona koyuyoruz. Daha sonra ise hazırladığımız bidonu su ile dolduruyoruz. En sonunda ise beklemeye alıyoruz. Bekleme süresi yaklaşık 20 ile 30 gün arasında sürmektedir. Bu bekleme süresinin nedeni ise meyve kabuklarının sirke ve tuzla etkileşime girmesi. Bu süre zarfında ise ara sıra bidonumuzun kapağını açıp, sirke ve meyve kabuklarının etkileşiminden oluşan havayı dışarı çıkartıp tekrar bidonun kapağını kapatıyoruz.
Eğer çamaşırlarınızın hem yumuşak hem de güzel kokmasını istiyorsanız, bekleme sürenizi tamamladıktan sonra içerisine aspir yağı ya da biberiye yağı damlatabilirsiniz. Bu yağlar sayesinde çamaşır yumuşatıcınız hem daha yumuşak hem de güzel kokuların içerisinde olacaktır.
Yumuşatıcılar, beyazlar ve renkliler olmak üzere 2 ye ayrılmaktadır. Fakat meyve kabuklarından üreteceğiniz bu yumuşatıcı, hem doğal olacak hem de beyazlar ve renkliler fark etmeden her çeşit çamaşırda kullanabileceksiniz. Ayrıca normal yumuşatıcılarda kullandığınız dereceleri, bu yapacağınız yumuşatıcıda da kullanabileceksiniz.