Aşure Yapmaya Vakti Olmayanlara... 10 Dakikada Meyve Aşuresi Nasıl Yapılır?

Geleneksel aşure yapımından farklı bir tarif. Üstelik aşure yapımı kadar uzun hazırlık süreci gerektirmediği için 10 dakikada pişiyor. Lezzeti ise aradığınız aşure lezzetine çok yakın! Meyve aşuresi nasıl yapılır? Güzel bir tarif sizi bekliyor.

Meyve Aşuresi Tarifi

Malzemeler

  • 2 adet orta boy elma
  • 1 adet büyük boy armut
  • 15 adet kuru kayısı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 8 adet karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • Zerdeçal (1 çay kaşığının yarısı)

Yapımı

  1. Portakal suyu ve nişastayı iyice karıştırıp içine zerdeçalı ekleyip kenara alalım.
  2. Meyveleri ve kuru meyveleri küp küp doğrayalım.
  3. Bütün malzemeleri tencereye alıp (Kuru üzüm, kuru kayısı, elma, armut, şeker kabuk tarçın, karanfil, portakal rendesi )üzerine 8 su bardağı su ekleyip 30 dakika kadar pişirelim.
  4. Kaynayan aşuremize portakallı nişastayı da ilave edip hızlı bir şekilde karıştıralım. Topaklanmamasına dikkat edelim.
  5. Bu şekilde 5 dakika kadar daha pişirelim. Kaselere ekledikten sonra üzerini fındık, fıstık ve cevizle süsleyebilirsiniz. Soğuk olarak tüketilmelidir.

Yaşam Haberleri