Aspirin dokunuyor diyorsanız bu gıdalar aspirin gibi kanı sulandırıyor

Alkol, kahve, tatlılar, tuzlu yiyecekler ve K vitamini içeren yiyecekler kanı kalınlaştırır ve kan pıhtılaşmasına katkıda bulunabilir. Beslenme uzmanı , alkollü içeceklerin de pıhtılaşması riskinin artmasına neden olabileceğini söylüyor.

Uzman kanı incelten gıdaların (sarımsak, zeytinyağı, limon, pancar) tüketilmesini öneriyor.

Aspirin gibi davranıp kanı sulandıran yiyecekler

Şekerli yiyeceklerden kanın akışkanlığı da olumsuz etkileniyor. Tatlı ve kek yedikten sonra kan adeta şurup gibi olur. Bu durumda kalınlaşmaya ve trombüs oluşumuna karşı daha duyarlıdır.

Ayrıca konserve yiyeceklerin ve sosislerin içerdiği tuz da kanı koyulaştırır. Uzman, diğer şeylerin yanı sıra, kahvenin sıvıyı sıvıdan uzaklaştırması nedeniyle olumsuz bir etkiye de sahip olduğunu belirtiyor.

“K vitamini içeren yiyecekler yemek aynı zamanda kanın pıhtılaşma riskini de artırıyor. Ispanak ve ısırgan otu gibi yeşil yapraklı sebzelerde bulunur" diye ekliyor uzman.

Sorun yaşamamak için uzman, kanı sulandıran besinler tüketmeniz gerektiğini tavsiye etti.

"Zeytin ve keten tohumu yağı, sarımsak, limon ve pancar kanın pıhtılaşmasını önler. Meyveler ayrıca kanı inceltir. Ahududu da faydalıdır; salisilat içerirler, dolayısıyla aspirin gibi davranır" diyor uzman.

Ayrıca "Kanınızı daha akıcı tutmak için yeterli su içmek de önemlidir. Kadınların günlük vücut ağırlığı başına 30 mililitre, erkeklerin ise 35 mililitre almaları önerilir" diye ekliyor.

Zeytinyağı sindirim sisteminin en iyi yardımcısıdır. Mide, bağırsak, pankreas ve karaciğerin aktivitesini iyileştirir. Mide suyunun asitliğini azaltır ve mide ve duodenumun mukozasını erozyon ve ülserlerden korur ve ayrıca iyileşmelerini destekler. Safranın salgılanmasını uyarır, safra kanallarının işleyişini geri kazandırır, taş oluşumunu engeller. Bağırsakların düzgün çalışmasını ve metabolik ürünlerin vücuttan atılmasını destekler.

Bu ürünün hafif bir müshil etkisi vardır. Kabızlık ve düzensiz bağırsak hareketlerinden şikayetçi olanlara doktorlar sabahları aç karnına bir çorba kaşığı zeytinyağı içmelerini öneriyor. Ayrıca zeytinyağı, karmaşık tedavide hemoroitleri tedavi edebilir.

Doğal immünomodülatörler olan çok miktarda tekli doymamış yağ asitleri içerir. Bağışıklık sisteminin bir parçası olan interlökin hücrelerinin aktivitesini arttırırlar. Yani zeytinyağı bağışıklık sistemi için farmasötik ürünlerden daha az faydalı değildir.

Uzun süreli zeytinyağı kullanımıyla metabolik süreçlerin iyileşmesi nedeniyle cilt, saç ve tırnakların normal durumu geri kazanılır. Kas gücü ve tonusu, bağışıklık ve kanın normal hücresel bileşimi geri yüklenir.

Önemli: Makale dengeli beslenmenin ve bir uzmana danışmanın yerini almaz!

Yaşam Haberleri