Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? e-Devlet üzerinden anında öğrenilecek

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2024 celp ve sınıflandırma dönemi için duyuru yayımlayarak, ağustos ayında askerlik yerlerinin açıklanacağı tarihi belirledi.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, yedek subay adayları, yedek astsubay aday adayları ve er statüsündeki yükümlülerin ağustos dönemi askerlik yerleri, önümüzdeki ayın başlarında duyurulacak. Ağustos ayı için askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı konusunda detaylar ise şöyle:

Temmuz ayının sonlarında, ağustos ayı askerlik celp yerleri için geri sayım başladı. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ağustos dönemi askerlik yerleri, 02 Ağustos 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak.

Ayrıca, MSB tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler verildi: "Seçim ve sınıflandırma sonuçları 02 Ağustos 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır.

Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaklardır. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edileceklerdir."

Yükümlüler, sevk belgelerini sevk tarihinden 10 gün önce e-Devlet veya askerlik şubesinden alabileceklerdir. Ayrıca, yükümlülerin adresleri ve eğitim birlikleri arasındaki mesafe esas alınarak yol ve iaşe bedelleri ödenecektir. Ödemeler, kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alınabilecektir.

Banka kartı bulunmayan yükümlüler, askerlik hizmetleri süresince banka şubesine başvurarak hesap açtırabilecek ve banka kartı temin edebileceklerdir. Terhis olduktan sonra, yetkili GSM bayilerine başvurarak sivil hayattaki cep telefonu hatlarını tekrar aktif hale getirebileceklerdir.

Ayrıca, sevk belgesini almayanlar veya aldığı halde sınıf okulu/eğitim merkezine katılmayanlar hakkında bakaya işlemi yapılacaktır.

Yaşam Haberleri