Artakalan Makarnayı Dökmeyin... Bu Tarifle Nefis Bir Akşam Yemeğine Çevirin!

Bazı öğünler için hazırlanan yemeklerin ölçüsünü tutturamayabilirsiniz. Fazla yaptığınız makarna ise buzdolabında en fazla 1-2 gün kalabilir. İlk piştiği günkü kadar ilgi görmeyen dolaptaki makarnayı ise sakın çöpe dökmeyin. Güzel bir tarifle değerlendirin.

Sıfır atık mutfak fikirlerine bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Tencerede kalan makarnadan güzel bir börek yapabilirsiniz.

Makarnadan Börek Tarifi

Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • Haşlanmış yaklaşık yarım paket makarna

Sütlü yağlı sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 1 kase beyaz peynir (ya da lor peyniri)
  • 1 tutam maydanoz

Yapımı

  1. Böreğin sosunu uygun bir karıştırma kabına yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve tuzu alarak çırpın.
  2. Yağlanan fırın kabına yufkayı yerleştirin. Üzerine sosu dökün.
  3. Artan makarnanın yarısını yufkanın üzerine boşalttıktan sonra peynirli maydanozlu iç harçtan serpiştirin.
  4. Üzerine tekrar makarna ekleyip kalan sosu dökün.
  5. Kenarlarda kalan yufkaları da makarnaların üzerine kapattıktan sonra son kez soslayın.
  6. Böreğimizin üzerine susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.
  7. Fırında üzeri kızarana kadar 180 °C de 40 dakika pişirin.

Yaşam Haberleri