Sıfır atık mutfak fikirlerine bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Tencerede kalan makarnadan güzel bir börek yapabilirsiniz.
Makarnadan Börek Tarifi
Malzemeler
- 1 adet yufka
- Haşlanmış yaklaşık yarım paket makarna
Sütlü yağlı sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 1 kase beyaz peynir (ya da lor peyniri)
- 1 tutam maydanoz
Yapımı
- Böreğin sosunu uygun bir karıştırma kabına yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve tuzu alarak çırpın.
- Yağlanan fırın kabına yufkayı yerleştirin. Üzerine sosu dökün.
- Artan makarnanın yarısını yufkanın üzerine boşalttıktan sonra peynirli maydanozlu iç harçtan serpiştirin.
- Üzerine tekrar makarna ekleyip kalan sosu dökün.
- Kenarlarda kalan yufkaları da makarnaların üzerine kapattıktan sonra son kez soslayın.
- Böreğimizin üzerine susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.
- Fırında üzeri kızarana kadar 180 °C de 40 dakika pişirin.