Amazon'dan alışveriş yapanlar dikkat! Dolandırıcıların kurbanı olmayın

Amazon, müşterilerine dikkat çeken bir uyarı mesajı gönderdi. Şirket, dolandırıcıların neler yaptıklarını teker teker anlattı.

İnternet alışverişinin yaygınlaşması ile dolandırıcıların sayısı da yöntemi de arttı.

Türkiye'de de faaliyet gösteren dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden Amazon, müşterilerine uyarı e-postası gönderdi.

Amazon dolandırıcıların kurbanı olunmaması için yapılması gerekenleri anlattı.

"YÜKSEK MİKTARDA ALIŞVERİŞ YAPILDI" NUMARASI

Sitenin özel üyelik paketi olan Prime için ödeme bilgisi ve kişisel bilgi doğrulanması mesajı gelebileceğini anlatan Amazon, mesajların beklenmedik bir şekilde geldiğini söyledi.

Paniğe kapılınması için arama veya e-posta yolunu da dolandırıcıların tercih ettiğini belirten Amazon, 'Dolandırıcılar sahte e-posta ekleri gönderebilir veya sizden yüksek bir ücret kesildiğini söyleyebilirler' bilgisini verdi.

Beklenmeyen yüksek miktarda bir alışveriş veya Prime üyeliği hakkındaki bir sorun iddiası hakkında bir mesaj veya arama gelmesi durumda Amazon.com.tr'den Mesaj Merkezi sitesini ve yine aynı adresten müşteri hizmetlerine ulaşılması gerektiği ifade edildi.

HER ZAMAN ADRESİ KONTROL EDİN

Öte yandan Amazon'un yaptığı bu uyarı yanı sıra internet üzerinden alışverişte her zaman internet sitesinin URL kısmını yani adresine dikkat edin.

Dolandırıcılar Amazon.com.tr'ye girdiğini zanneden yurttaşı tek harfle de kandırabilir. İnternet sitesinin birebir kopyasını yapıp adresteki tek bir harfi çevirip göz dalgınlığından yararlanan dolandırıcılar tüm bilgilerinizi çalabilir.

Yaşam Haberleri