Alüminyum tencere kullanmaya devam ediyor musunuz ? Eğer kullanıyorsanız kullanma koşulları:

Geçen yüzyılın 50'li yıllarında büyükannelerimizin mutfaklarında alüminyum tencere ortaya çıktı ve kısa süre sonra emaye tencerelerin yerini aldı. Daha dayanıklı ve pratik olduğu ortaya çıktı. Çünkü kazara darbelere dayanıyordu ve korozyona karşı dayanıklıydı.

Profesyonel aşçılar ve evde yetiştirilen aşçılar da yiyeceklerin daha az yapıştığını ve yandığını fark ettiler. Alüminyum tencere kalitesini çok beğendiler ve içinde çeşitli yemekler pişirmeye başladılar.

Alüminyum tencere

Yıllar geçti ve bilim adamları alarma geçti. Mutfak gereçlerinin yapıldığı malzemelerin çoğu bizim için tamamen güvenli değildir. Ancak uzmanlara göre sağlığa en büyük zararı veren alüminyum tenceredir. Gerçek şu ki, yüzeyinden salınan alüminyum iyonları yiyeceğe nüfuz ediyor ve onunla birlikte midemize ulaşıyor.
Metal vücuda girdikten sonra dokularda birikir ve hücre çoğalmasını etkiler, bu da metabolizmayı ve sinir sisteminin işleyişini olumsuz etkiler. Doktorlar alüminyumun kanser oluşumunu tetikleyebileceğini öne sürüyor. Kadınlar için özel bir tehlike oluşturuyor.

Doktorlar herkesi alüminyum tencerelerin insanlar için güvenli olmadığına ikna etmeye başlayınca, kullanıcılar yavaş yavaş bu malzemeden yapılan kaşık ve çatallardan kurtulmaya başladı. Ek olarak, paslanmaz çelik veya bakır nikelden yapılan ürünler çok daha güzel görünüyordu, bu nedenle ev hanımları eski donuk aletleri isteyerek yeni ve parlak olanlarla değiştirdiler. Yalnızca güvenilir alüminyum tencereler, tencereler, tavalar ve su ısıtıcılar tamamen terk edilmedi çünkü bunların yerine eşdeğer bir yedek bulmak zor.

ONSUZ YAPAMIYORSANIZ NE YAPMALISINIZ?

Metalin zararlı etkilerini en aza indirmek için doğru kullanmayı öğrenmelisiniz. Bunu yapmak için hangi yemeklerin alüminyum tavalarda pişirilemeyeceğini ve hangi yiyeceklerin bu tavalarda pişirilmesinin tavsiye edilmediğini bilmeniz gerekir.

ALÜMİNYUM TENCEREDE NE PİŞİREBİLİRSİNİZ?


Yulaf lapası, asitsiz sebzeler, makarna, köfte ve köfte, et ve balıkların pişirilmesi tavsiye edilir. Böyle bir kapta sütü veya suyu kaynatabilirsiniz. Alüminyum tencerede pişirilen yemeğin hemen tüketilmesi tavsiye edilir çünkü yemek uzun süre tencerede saklanamaz. Daha fazla depolama için emaye, cam veya seramik bir kaseye aktarılmalıdır.

Bu tür yemeklerde asit içeren yemekler veya C vitamini içeren yiyecekler pişirmemelisiniz.
İçlerinde tatlı ekşi veya domates sosu, kırmızı veya yeşil pancar çorbası pişirilmesine izin verilmez. Böyle bir tencerede meyve ve meyve kompostosu veya jöle pişiremezsiniz. Bu pişirme kabı, salamura yemeklerin hazırlanması veya sebzelerin salamura edilmesi veya fermente edilmesi için uygun değildir. Küçük çocuklara yemek pişirmek de yasaktır.

Yaşam Haberleri