Alev Alev Mide Yanmasına Neden Olan 10 Yiyecek ve İçecek

Mide yanması genellikle reflü hastalarında görülür. Mide asidinin yemek borusuna geri kaçtığı başka sindirim problemleri sonucu ortaya çıkabilir. Bazı yiyecekler ve içecekler mide yanmasını artırır.

Yağlı ve Kızartılmış Yiyecekler

Yüksek yağ içeriği, mide boşalmasını yavaşlatabilir ve mide asidinin yemek borusuna geri kaçma riskini artırabilir.

Çikolata

Çikolata, gevşek özofageal sfinkteri etkileyebilecek teobromin içerir. Ayrıca çikolata da kafein içeren besinlerden biri olduğu için ölçülü tüketim önerilir.

Asitli ve Baharatlı Yiyecekler

Portakal, limon gibi turunçgiller, domates ve baharatlı yiyecekler mide asidini artırabilir.

Kafeinli İçecekler

Kafein, mide asidi üretimini artırabilir ve alt özofageal sfinkteri gevşemesine neden olabilir. Mide yanmasından şikayetçiyseniz kahve tüketiminizi azaltmanız gerekir.

Alkol

Alkol, özofageal sfinkteri gevşetebilir ve mide asidinin yemek borusuna geri kaçma riskini artırır. Uykudan önce tüketilen çikolata, içerdiği yağ ve şekerden dolayı mide yanmasına sebep olacaktır.

Soğan ve Sarımsak

Soğan ve sarımsak, mideyi tahriş edebilir ve mide yanmasını tetikleyebilir.

Süt Ürünleri

Yağlı süt ürünleri veya yüksek yağ içeren peynirler mide yanmasını artırabilir.

Aşırı Yağ ve Margarin İçeren Hamur İşleri

Mide de dahil olmak üzere tüm vücut sağlığınız için un ve yağ içeriği yüksek gıdalardan kaçınmak gerekir.

Yaşam Haberleri