Yapımı oldukça masrafsız ve zahmetsiz olan patates kızartması, aynı şekilde kızartılsa bile büyük lezzet farklarına neden olabiliyor.
Özellikle restoran ve kafelerde getirilen parmak ya da elma dilimli patates kızartmalarının lezzetleri, belirgin şekilde evde yapılanlardan daha iyi olmakta. Peki bu durumun temel sebebi ne? Markalar, ev eşyası ürünlerini pazarlayabilmek daha çok satabilmek için bu lezzet farkının "Airfryer kullanımı" nedeniyle kaynaklandığını iddia etse de, aşçılar için durum bundan ibaret değil.
Çok düşük yağ oranlarıyla sunum yapmak için bazı teknolojik araçlar gerekiyor olsa da, lezzetli ve çıtır patatesler için basit tüyoları bilmek ve eksiksiz şekilde uygulamak yeterli. Siz de evinizde çıtır çıtır ve lezzetli patatesler kızartmak istiyorsanız bunları yapmalısınız...
MALZEMELER
3-4 orta boy patates
1,5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
Tuz
Kızartmak İçin;
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Patatesleri güzelce soyup dilimleyin sonrasında bol suyun içerisinde yıkayın.
Yıkanan patatesleri kurulayıp, üzerine un, nişasta, tuz ve kabartma tozu ekleyip harmanlayın.
Bol kızgın yağın içerisine atıp, ara ara karıştırarak tabağa alabilirsiniz.
ÇITIR PATATES KIZARTMASI İÇİN 1.YÖNTEM
Patateslerin çıtır çıtır olmasına yardım edecek bir diğer yöntem ise şu şekilde: Soda ve tuzu karıştırın. Bu karışımın içine patatesleri atın ve 30 dakika bekletin. Bu sürenin ardından suyun içinde çıkarın ve kızartın.
ÇITIR PATATES İÇİN 2.YÖNTEM
Patates kızartırken çıtır çıtır olmasını sağlayan en kolay yöntemlerden biri de patatesleri dondurmaktır. Patatesleri dilimledikten sonra dondurucuya atın ve donmalarını bekleyin. Daha sonra bol yağın içinde kızartın.
ÇITIR PATATES KIZARTMASI İÇİN 3.YÖNTEM
Patatesleri kızartacaksanız yıkadıktan sonra mutlaka kağıt havlu yardımı ile kurulayın.