Acil Durum Numaraları Tarih Oluyor! Android'e Gelen Yeni Özellikle Mesaj Dönemi Başlıyor

Google'ın devreye aldığı yeni bir uygulama acil durumlarda kolaylık sağlayacak. Özellik yakın zamanda iPhone'lar da da devreye alınacak.

Android kullanıcılarına özel yeni bir özellik devreye giriyor. ABD'de uygulanmaya başlanan yeni düzenlemeyle acil durumlarda artık Amerika'nın acil durum numarası olan 911'e mesaj gönderilebilecek.

Zengin iletişim Hizmetleri (RCS) protokolü sayesinde acil durumlarda telefon kullanıcıları 911'e mesaj gönderebilecekler. Yeni özellik, RapidSOS ile ortaklık kurularak kullanıcılara sunulacak.

Bu yeni özellik, öncelikle ABD'deki Android kullanıcılarına sunulacak, ancak kısa süre içinde iPhone'lara da ulaşma olasılığı yüksek.

ABD'nin bazı bölgelerinde 911'e SMS göndermek mümkün olsa da, birçok acil durum çağrı merkezi henüz bu yeniliği desteklemeyebilir.

Google'ın gerçekleştirdiği yeni iş birliği sayesinde, çağrı merkezleri yalnızca bu teknolojiyi devreye sokmakla kalmayacak, aynı zamanda yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videoların iletimini de sağlayacak.

TÜRKİYE'DE NUMARA FARKLI

Telekomünikasyon Kurulu AB müktesebatına uyum için belirlediği takvim çerçevesinde 11.03.2002 tarihinde aldığı 2002/103 sayılı kararı ile hâlihazırda Türkiye'de sadece Sıhhi İmdat çağrıları için kullanılan “112” kısa numarasının Ulusal Kapsamda Tek Acil Çağrı Numarası olarak tahsis edilmesine karar verdi.

Yaşam Haberleri