Bursa şeftalisi, Türkiye'nin Avrupa Birliği nezdinde tescillenen 24. coğrafi işaretli ürünü olarak önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor.
Bursa Bölgesi Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Özkan, bu gelişmeyi büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Şeftalinin AB tescili almasıyla birlikte, ürünün kalitesi ve özellikleri uluslararası düzeyde tanınma ve markalaşma sürecine girmiş olacak. Özellikle şeftalinin büyük, koyu kırmızı renkli, dolgun iç yapıya ve yüksek şeker oranına sahip olması, onu diğer şeftali çeşitlerinden ayıran özellikler arasında yer alıyor.
"ULUSLARARASI ALANDA TANINMAMIZI SAĞLAYACAK"
Bu tescil aynı zamanda Bursa şeftalisinin Avrupa ülkelerine ihracatını da artırma potansiyeline sahip. Özkan, bundan sonra hedeflerinin Avrupa Birliği ve diğer ülkelerdeki pazar paylarını genişletmek olduğunu belirtirken özellikle tescilin, ürünün kalitesini ve özgünlüğünü uluslararası alanda daha iyi tanıtabilme imkanı sağladığını vurguladı.
Bu gelişme, Bursa şeftalisinin sadece lezzeti ve aromasıyla değil, aynı zamanda üretim kalitesi ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücüyle de dikkat çekmesini sağlayacak gibi görünüyor.