Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden olan kuru fasulye hem lezzeti hem de faydaları ile düzenli olarak tüketilmesi gereken yemekler arasında yer alıyor. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalara göre içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kanserle savaşır. Organizmalar tarafından temel bir besin olarak gerekli olan kuru fasulye doğru pişirildiği takdirde tadında da yenmez
Kuru fasulye pişirirken bazı püf noktaları bilmek gerekiyor. Halktv.com.tr'nin derlemesine göre; 50 yıllık bir şef tarafından paylaşılan bilgiler kuru fasulye pişirirken lezzeti artıran tüyoları içeriyor.
İşte herkesin bilmesi gereken püf noktalar;
Bir gece önceden ıslatın,
İçme suyu kullanın,
Tuzun tamamen içine işlediğinden emin olun,
Etli yapacaksanız harlı ateşte pişmesi önemlidir,
Biber salçası ve domates salçasını karıştırın,
Biber salçası ve domates salçasını karıştırıp tencereye eklediğinizde yemeğin lezzeti çok daha iyi oluyor.
*****
Yemeğin gaz yapmaması için mutlaka bir tutam kimyon ve karbonat ekleyin. Kimyon ve karbonat kuru fasulyenin gaz yapmasını önleyecektir.
KURU FASULYE DEYİP GEÇMEYİN! SAYISIZ FAYDALARI BULUNUYOR
Sindirimi düzenler,
Kansere karşı korur,
Metabolizmayı hızlandırır,
Kemik sağlığına yararlıdır,
Romatizma ağrılarına iyi gelir,
Böbrek rahatsızlığına iyi gelir,
Kalp krizinin önlenmesinde etkilidir.
Görüldüğü gibi kuru fasulyenin sayısız faydası bulunuyor.