Poğaça en sevilen kahvaltılıklardan. Bugün sizlerle 5 gün boyunca bayatlamayan limonlu gevrek poğaçanın tarifini paylaşacağız. Bu poğaça tarifini o kadar çok seveceksiniz ki her zaman kahvaltıda pişirmek isteyeceksiniz.
BAYATLAMAYAN GEVREK POĞAÇANIN TARİFİ NASILDIR?
İşte limonlu gevrek poğaçayla ilgili bilmeniz gereken her şey!
Malzemeler
- 2 tane yumurta sarısı
- 1 paket eritilmiş margarin (250gr.)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 3 çorba kaşığı limon suyu
- 1/2 çorba kaşığı mahlep
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
Üzeri İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta akı
- Çörek otu
- Susam
Yapılışı
Un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri geniş bir kap içerisine alın ve karıştırın. Ardından kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde unu ilave ederek yoğurun. Hazır olan hamurdan parçalar alın ve tezgah üzerinde açın. Yaklaşık yarım santim kalındığında açtığınız hamurdan çay bardağı veya su bardağı ağzı ile yuvarlaklar çıkartın.
Yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aldığınız hamur parçalarının üzerine yumurta akı sürdükten sonra susam veya çörek otu serpiştirin.
Önceden altlı üstlü ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin..