5 dakikada lezzetli mısır nasıl pişirilir: Çok fazla bekleyemeyenler için bir hayat tüyosu

Yazın mutlaka lezzetli tatlı mısır pişirenlerdenseniz bu malzeme tam size göre. Lezzetli olması için doğru mısırı nasıl seçeceğinizi, ne kadar süre haşlanması gerektiğini ve pişirme süresinin nasıl on kata kadar kısaltılacağını anlatıyoruz.


Mısır genellikle bir saatten bir buçuk saate kadar pişirilir, ancak bilgili ev hanımları pişirme süresini nasıl kısaltacaklarını bilirler.



MISIR NE KADAR PİŞİRİLİR?

Genel olarak mısırın pişme süresi, ne kadar olgun olduğuna bağlıdır. Genç mısır ise hazır olması için otuz dakika yeterli olacaktır. Olgun mısır bir saat kadar pişirilir. Koçanlar daha sertse ürünün tamamen pişmesi için 2-3 saat beklemeniz gerekecektir.
En önemli şey mısırı fazla pişirmemektir çünkü koçanlar çok sert olacaktır. Bu arada deneyimli ev hanımları genç mısırı tuzlamamanın daha iyi olduğunu biliyor, o zaman çok daha lezzetli ve daha yumuşak olacak.

DOĞRU MISIR NASIL SEÇİLİR?


Ürünü sorumlu bir şekilde seçerseniz pişirildikten sonra çok daha lezzetli olacaktır. Doğru mısırı seçmek için basit tavsiyelere uymalısınız.
Tahıllar kesildikten sonra daha nişastalı ve sert hale geldiğinden, mısır yalnızca koçan halinde satın alınmalıdır. Ve doğal ambalaj, mısırı yaşlanma sürecinden korur.
Mısırın kendisinin olgunluğu, uçlar - patlamalarla kolayca belirlenir. Kuruysa ve kahverengi bir renge sahipse, mısır zaten eskidir. Genç koçanların genellikle hafif nemli ve dokunulduğunda yapışkan olan sarı veya yeşil uçları vardır.
Yeşil yaprakları zarar görmemiş koçanları tercih etmelisiniz, eğer zaten kuruysa mısır eski demektir.
Yine de mısırın ağırlığına dikkat etmek gerekiyor. Aynı büyüklükte birkaç koçan alırsanız, en ağır olanı en taze ve en genç olanı olacaktır. Çünkü genç taneler hala meyve suyuyla doludur.
Mısırı görünümüne göre seçin, kaküllerin ve yaprakların rengi tazeliğini gösterecektir. Ürün daha çabuk bozulacağından doğal ambalajı yırtmayın.


LEZZETLİ VE TATLI MISIR KLASİK ŞEKİLDE NASIL PİŞİRİLİR: ADIM ADIM TALİMATLAR

1.YOL:

  • Mısır koçanları kaynar suya batırılmalıdır.
  • Kaynatmadan önce ve pişirme sırasında suyu tuzlamamak daha iyidir çünkü taneler sert olacaktır.
  • Suyu tamamen pişmeden beş dakika önce tuzlayabilir veya servis yapmadan önce tuz ekleyebilirsiniz.
  • Tahılların yumuşak ve şekerli olmasını sağlamak için pişirme sırasında suya şeker ve biraz tereyağı ekleyin.
  • Mısırı yüksek ateşte pişirmemelisiniz, kaynattıktan sonra biraz azaltmalısınız.
  • Soğuduktan sonra taneler biraz sertleşir, bu nedenle mısırı henüz sıcakken hemen yemek en iyisidir.
  • 2. EN KISA YOLDAN PİŞİRME
  • Koçanları alın, tuzla ovalayın. Baharatlı mısırı seviyorsanız en sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
  • Mısırı plastik bir torbaya koyun.
  • Daha sonra mikrodalgaya yerleştirin ve tam güçte açın.
  • Beş dakika sonra mısırları dikkatlice poşetten çıkarın ve bir tabağa aktarın.
  • Üzerine biraz tereyağı ekleyebilirsiniz.

Yaşam Haberleri