5 Bin İşletmeyle 10 Bin Kişiye İş

Şişli Belediyesi ve Perpa Ticaret Merkezi İş Birliğiyle, Türkiye’nin en önemli ticaret noktalarından olan Perpa’nın ekonomik potansiyelinin ve istihdam kapasitesinin artırılması amacıyla ‘İstihdam ve Kalkınma Merkezi’ kuruldu. Açılışta konuşan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İstihdam ve Kalkınma Merkezi’yle yılda 10 bin istihdamı hedeflediklerini söyledi.

Şişli Belediyesi ve Perpa Ticaret Merkezi İş Birliğiyle, Türkiye’nin en önemli ticaret noktalarından olan Perpa’nın ekonomik potansiyelinin ve istihdam kapasitesinin artırılması amacıyla ‘İstihdam ve Kalkınma Merkezi’ kuruldu. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Buradaki 5 bin işletme ile Şişli'deki genç işsiz arkadaşlarımızı; Şişli'de çok değer katabilecek potansiyeldeki insan kaynağını buluşturmak bizim temel hedefimizdir” dedi.

Ekonomik potansiyelin güçlendirilmesi ve yıllık en az 10 bin kişinin istihdamının sağlanması hedefiyle kurulan Perpa İstihdam ve Kalkınma Merkezi, kapılarını açtı. Şişli Belediyesi ile Perpa Ticaret Merkezi arasında hayata geçirilen projeye ilişkin protokol, Perpa Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı. Törene Şişli Belediye Başkanı Şahan, Perpa Ticaret Merkezi A Blok Başkanı Hasan Sezgin, B Blok Başkanı Atakan Yücel’in yanı sıra, Şişli Belediye Meclis Üyeleri ile Perpa yöneticileri ve esnafı katıldı.

“Yerel yönetimlere büyük görev düşüyor”

Programda konuşan Resul Emrah Şahan, çoklu krizlerle mücadele etmek zorunda oldukları bir dönemden geçtiklerini ve bu süreçte dayanışma içinde yerel yönetimler ile kentin tüm aktörlerine büyük görev düştüğünü söyledi. Şahan şunları söyledi:

“Yoksulun daha yoksullaştığı, zenginin daha zenginleştiği; yoksulun cebindekinin zenginin cebine aktarıldığı bir ekonomi politikasıyla mücadele etmeye çalışıyoruz. İlk ezilen yine işçi oluyor, ilk ezilen yine emekçi oluyor, ilk ezilen yine KOBİ’ler ve işletmeciler oluyor. Bizlerin gerçek hayatla, hayatın kendisiyle konuşan çözüm önerilerini sunma sorumluluğumuz var. Cumhuriyet Halk Partisi bugün Türkiye'de yerelde iktidarsa bu yereldeki iktidarına ilişkin vereceği en büyük sınav budur. Yaptığımız şey bir potansiyeli, bir gerçeği İstanbul’a, Şişli’ye göstermek ve bunun taşıyıcılığını yapmak. 5 bin işletmenin, yaklaşık yıllık 10 milyar dolara yakın ekonomik hacminin olduğu PERPA’da hedeflediğimiz istihdam 10 bin mavi yakalı." dedi.

Şahan, “Bu projede bize özveriyle iş birliğinin önünü açan Perpa yönetimine de çok teşekkür ederim. İnşallah bir sene sonra İstihdam ve Kalkınma Merkezi’nin sonuçlarını sunar ve 10 bine yakın gencimize iş buluruz.”

Şişli Belediyesi ve Perpa arasındaki işbirliği protokolünün imzalanmasının ardından Resul Emrah Şahan, Hasan Sezgin ve Atakan Yücel Perpa İstihdam ve Kalkınma Merkezi’nin açılışını yaptı.

Yaşam Haberleri