20 Yıl Boyunca Sağır Dilsiz Rolü Yaptı

Çin'in Hubei eyaletinde yaşayan bir adam 20 yıl boyunca sağır ve dilsiz rolü yaparak işlediği cinayetten kaçtı. 20 yıl boyunca kaçan adam sonunda yakalandı. Yakalanışı da en az hayat hikayesi kadar ilginç.

22 Mayıs 2004'te Xiao adında bir adam komşusuyla tartıştı. Xiao eline aldığı kürekle komşusunu darp ederek öldürdü. Katil, hapishaneye girmek istemediği için karısını ve 11 yaşındaki çocuğunu bırakarak kayıplara karıştı. Fujian eyaletine kaçan adam burada çöpçülük yapmaya başladı.

Xiao, her an yakalanma ve açığa çıkma korkusundan dolayı 20 yıl boyunca kimseyle konuşmadı, sağır ve dilsiz rolü yaptı. İnsanlara sadece gülümseyen ve jestlerle iletişim kuran Xiao, çevresi tarafından sakin biliniyordu.

Ailesiyle bu süre boyunca bir kez bile iletişime geçmeyen Xiao, en sonunda yakalandı. Geçtiğimiz aylarda yaşadığı bölgedeki insanlarla kavga ettiği için gözaltına alınan Xiao serbest bırakıldı.

Fotoğrafı ve bilgileri veri tabanına kaydedilen Xiao ile ilgili şaşırtıcı bir eşleşme bulundu.

Fujian Eyaletindeki sağır ve dilsiz bir adam, aranan adamla büyük bir benzerlik gösterdi, bu yüzden soruşturma için bir polis kuvvetleri gönderildi.

Şüpheliyi bulduktan sonra ona boş bir şekilde "Xianyang'ın Xiangcheng Bölgesinden misiniz?" diye sordular ve o da anında "Evet" yanıtını verdi.

Rahatlayan Xiao polise, "20 yıldır sözlerimi saklıyordum ve delirdiğimi hissettim" dedi. "Ben gittiğimde oğlum 11 yaşındaydı, üzerinden 20 yıl geçti, acaba ailem nasıl?

Xiao daha sonra memleketine geri götürüldü ve bu kadar uzun süre uzakta olmasına rağmen, onlara o kader akşamında komşularıyla kavga ettiği yeri tam olarak gösterdi. Xiao, artık uzun zamandır kaçtığı hapis cezasını çekmek zorunda kalacak.

Yaşam Haberleri