Sosyal medyada 1 günde turşu yapan fenomenin videosuna ev hanımları yoğun ilgi gösterince video saniyeler içinde viral oldu.
Turşu yapmak genellikle haftalar süren zahmetli bir iştir üstelik malzemeleri oranında koymak zannettiğinizden daha zor olabiliyor. Turşu birçok yemeğin yanında servis edilen garnitürlerden biri olarak Türk mutfağındaki yerini koruyor. Ev hanımları daha ekonomik olduğu gerekçesiyle turşuyu evde yapmanın aile bütçesine bir katkı olduğunu düşünebiliyor. Sosyal medyada yayılan bir tarif ev hanımlarının beğenisini kazandı.
SADECE 1 GÜNDE HAZIR OLUYOR
Malzemeler:
2 su bardağı su
1 su bardağı sirke (elma sirkesi veya beyaz sirke tercih edilebilir)
2 yemek kaşığı tuz
Sebzeler
1-2 Yemek kaşığı şeker
Yapılışı :
Sebzeleri sirkeli suda bekleterek yıkayın ve üzerindeki topraklardan ve kirden arınmasını ve mikroplardan temizlenmesini sağlayın. Ardından orta büyüklükte sebzeleri doğrayın bir tencereye su sirke tuz ve isteğe bağlı oranda bir kaşık söker eklemeniz karışımın daha çabuk fermente olmasını kolaylaştıracaktır karışımı kaynatırken tuz ve şekerin tamamen erimesine dikkat edin. ardından doğradığınız sebzeleri ve baharatları kaynayan karışıma ekleyin. Sebzeleri tencerede iki 3 dakika kadar kaynatın Sebzeler biraz yumuşadıktan sonra tencereyi alın ve sebzeleri uygun bir kavanozun içerisine yerleştirin tamamen soğana kadar bekletin soyan sebzeleri buzdolabına kaldırın ve en azından birkaç saat tercihen bir gece boyunca tuşları buzdolabında bekletin böylece bir gün lezzetli turşuları elde etmiş olacaksınız