1 çorba kaşığı yense bile zehirliyor.. Mikrodalgada sakın ısıtmayın

Bazı yemeklerin yeniden ısıtılması tehlikeli. Türk mutfağında da yer alan ve yeniden ısıtılması tehlikeli olan yiyecekleri sizler için derledik..

Mikrodalga fırınlar hayatımızı kolaylaştırdığı kadar hayatımızı tehlikeye de sürükleyebiliyorlar. Beslenme uzmanlarına göre bazı yiyeceklerin özellikle mikrodalga fırınlarda tekrar ısıtılmasının sakıncalı olduğuna dikkat çekiyorlar.

Gıda zehirlenmesi başta olmak üzere bir çok sağlık sorununa yol açabiliyorlar.

HANGİ YİYECEKLER TEKRAR ISITILMAMALI?

Mynet.com'da yer alan bir içerikte; Tekrar ısıtılması sakıncalı olan yiyecekler sıralandı. İşte o yiyecekler

HAŞLANMIŞ YUMURTA


Haşlanmış yumurtayı mikrodalgada ısıttığınızda, su moleküllerinden buhar oluşur ve bu da basınç oluşumuna neden olur. Yumurtalar ince bir zara ve kabuğa sahip olduklarından, tüm basıncı tutamazlar, bu da mikrodalgada, tabağınızda ve hatta bir ısırık aldığınızda çok sıcak bir patlamaya neden olabilir.

HAVUÇ


Havuçlar mikrodalgada pişirilip ısıtılabilse de çiğ havuçlar, özellikle kabuğu hala üzerinde olanlar potansiyel olarak tehlike yaratabilir. Havuçlar uygun bir şekilde yıkanmazsa ve herhangi bir kir kalıntısı varsa topraktaki mineraller mikrodalgada kıvılcıma dahi neden olabilir. Bu durum sürekli olarak meydana gelirse mikro dalganız ciddi hasar alabilir.

İŞLENMİŞ ET


İşlenmiş etler yüksek miktarda tuz, katkı maddesi, kimyasal madde ve koruyucu içerdiğinden en besleyici gıda grupları arasında yer almaz. Şarküteri etlerine ve konserve ürünlerini mikrodalgada ısıttığınızda ise kolestrol seviyesi yükselebilir ve bu da kalp sorunlarına yol açabilir. Jambonlarınızı ve sosislerinizi ısıtmanın en güvenli yolu ızgara veya ocağı tercih etmek olacaktır.

SU


Mikrodalgada su ısıtmak seçenekler arasında en basit ve sorunsuz olarak gözükendir. Ancak araştırmalar birçok yanık vakasının mikrodalgada ısıtılan sudan kaynaklandığını gösterdi. Mikrodalga fırındaki elektromanyetik dalgalar suyun aşırı ısınmasına neden olabilir. Bu da su moleküllerini kararsız hale getirir ve yoğun kaynamalara ve hatta patlamalara neden olabilir.

ACI BİBER


Acı biberler, özellikle gerçekten baharatlı olanlar, oldukça yanıcı olabilen yüksek düzeyde kapsaisin içerir. Kapsaisinin mikrodalganın elektromanyetik dalgalarına maruz bırakılmasıyla duman yükselmeye başlar. Mikrodalgadan çıkacak ateş ve duman ciltte tahrişe ve yanma hissine neden olabilir.

TAVUK

Tavuk, özellikle uygun şekilde pişirilmediğinde, salmonella yaymanın popüler bir suçlusudur. Mikrodalgada bir parça çiğ tavuk pişirdiğinizde, eşit ve eksiksiz pişirme şansı çok düşüktür ve bu da onu bakteri kontaminasyonu için potansiyel bir tehlike haline getirir.

DOMATES VE DOMATES SOSU


Haşlanmış yumurtalar gibi, domatesler de mikrodalgada çok fazla zaman harcadıklarında patlayıcı bir etkiye sahip olabilirler. Taze domates ve makarna sosundaki sıvı içeriğinden dolayı, basınç artışı bunların kabarmasına ve sıvı fışkırmasına neden olarak mikrodalga fırınınızı kırmızı lekelerle kaplar.

İlgili Haberler

Kabarmayan kek kalmasın... Kekleri daha lezzetli hale getiren tüyo
İlk kez tadan çok beğeniyor.. 5 gün boyunca bayatlamayan limonlu gevrek poğaça
Zehirden farkı yok.. Uyku öncesi asla yenmemesi gereken 10 şey

Yaşam Haberleri