Polis kılığında çevirme yapan sahtekarlar tutuklandı

İstanbul'da kendilerini polis olarak tanıtarak insanların üstünü arayan, bu sırada da paralarını çalan iki kişi yakalandı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul'da 2 Temmuz Cumartesi günü A.G.A, polise başvurdu. A.G.A, yolda yürürken yanına gelerek polis olduğunu söyleyen 2 kişinin üstünü aradığını, ardından da cebindeki bin euroyu çaldığını söyleyerek şikayetçi oldu.

Parasını çaldılar

Olaydan bir gün sonra Yenibosna'da tekrar ortaya çıkan şüpheliler, bu kez A.A.A.'yı yolda yürürken durdurup kimlik kontrolü yaptı. Şüpheliler mağdurun üzerinde bulunan 6 bin 200 dolar ve 500 euroyu alarak kaçtı. Libya uyruklu A.A.A.'nın polise başvurmasıyla soruşturma açıldı.

Tutuklandılar

Asayiş şube müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalarla kimlikleri tespit edilen Farhat A. (65) ile Salim M. (49) yakalanarak gözaltına alındı. Farhat A.'nın daha önce de benzer 4 suç kaydının olduğu tespit edildi. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye Haberleri