Pandemi mezarları da etkiledi: Virüs ve mikrop geçirmeyen kompozit mezar

Koronavirüs salgını mezarları da etkiledi. Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde virüs ve mikropları geçirmediği iddiasıyla kompozit malzemeden mezar üretimi başladı.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde koronavirüs döneminde kompozit malzemeden mezar üretimi başladı. Fabrikanın müdür yardımcısı Ali İhsan Güngör, ANKA Haber Ajansı’na "Ürettiğimiz kompozit ürünler, pandemi virüslerine karşı yapılmış bir projedir. Mühendisler ve mimarlarla çalışmalar yaptık bu çalışmalar 6 ay zaman aldı. Pandemi çıkınca, yurtdışında ve yurtiçindeki bayiler mezarı talep etmeye başladı" açıklamasını yaptı. Güngör, ihracatın arttığını ve en çok Karadeniz Bölgesi'ne ürün gönderildiğini söyledi. 

'En çok satış Karadeniz'de'

Dünyada kompozit mezar üreten başka fabrika olmadığını söyleyen Güngör, "Özellikle Güney Afrika’da, Romanya’da, Gürcistan, Azerbaycan ve Rusya’da ihracata devam ediyoruz" diye konuştu. Türkiye'de en çok satışın Karadeniz Bölgesi'ne yapıldığını anlatan Güngör, bu durumun mezarların toprak kayması ve sele dayanıklı olmasından ve vakaların artışından kaynaklanmış olabileceğini söyledi. 

Güngör, kompozit malzemenin toprakta 100 yılda eridiğini ve ürünlerin 50 yıl garantili olduğunu söyledi. Mezarların 10 dakikada, vida sistemiyle kurulduğunu söyleyen Güngör, "İçimiz kan ağlıyor, ama bu görevi birilerinin yapması lazım" dedi.

 

Türkiye Haberleri