Munzur Vadisi Milli Parkı'nda çıkan yangın kontrol altına alındı

Bugün henüz bilinmeyen bir neden Munzur Vadisi Milli Parkı içinde bulunan Bedi Yaylası bölgesinde yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekiplerin müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

Bugün 14.00 sularında henüz bilinmeyen bir nedenle Tunceli ile Ovacık İlçesi arasında yer alan Munzur Vadisi Milli Parkı içinde yer alan Bedi yaylasında yangı çıktı.

Köylülerin durumu 112 ekiplerine bildirmesinden sonra havadan çok sayıda ekip sevk edildi.

Bölgeye kara ulaşımının olmaması nedeniyle Tunceli Valiliği'nin talimatı ile Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı 2 jandarma helikopteri, Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü ile AFAD’a bağlı yangın müdahale ekipleri havadan yangına müdahale etti.

Havadan yapılan müdahalenin yanı sıra, Munzur Vadisi Milli Parkı içinden yapılan müdahaleler ile birlikte yangın akşam saatlerinde tamamen kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, yangınının kontrol altına alındığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi;

"2 Ağustos 2022 günü saat 14.00 sıralarında, Tunceli Merkez Bedi yaylası bölgesinde küçük çaptı bir örtü yangınının başladığının tespit edildi. Jandarmamıza ait helikopter ile Orman ve AFAD ekiplerimiz, yangının başladığı 500 metrekarelik alanın etrafı çevrilerek örtü yangını kontrol altına alındı. Söndürme ve soğutma çalışmaları devam etmektedir."

Türkiye Haberleri