Meteoroloji'den 35 il için uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapılan uyarıda yağmur, fırtına ve kar beklenen bölgeler tek tek açıklanırken, 35 il için turuncu kodlu, 31 il için de sarı kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapılan son değerlendirmelere göre, 23 Mart'ta Türkiye'nin büyük bölümü sağanak ve kar yağış etkili olacak.

Bursa, Bolu, Çankırı, Eskişehir kesimleri kar yağışlıyken, diğer bölgeler sağanak yağışlı olacak. Akdeniz ve Doğu bölgelerinde ise kuvvetli lodos etkisini gösterecek. Sıcaklıklar iç ve batı kesimlerde 6 ila 15 derece düşecek. 

35 il için tutuncu kodlu uyarı

Meteoroloji'nin uyarı haritasında; Adana, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hakkari, Kars, Kayseri, Mardin, Siirt, Sivas, Trabzon, Karaman, Şırnak, Ardahan, Osmaniye, Adıyaman, Artvin, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hatay, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Niğde, Rize, Tunceli, Van, Bayburt, Batman ve Iğdır için turuncu kodlu uyarı verildi.

Sarı kodlu uyarı 

Öte yandan; Antalya, Aydın, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Mersin, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Yozgat, Aksaray, Karabük, Amasya, Balıkesir, Bolu, Çorum, Gaziantep, İzmir, Kastamonu, Kırşehir, Samsun, Sinop, Tokat, Zonguldak, Bartın, Kilis, Düzce için de sarı kodlu uyarı verildi.

6 bölgede kuvvetli yağış 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bölge genelinde (Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan) 23.03.2021 Salı günü öğle saatlerinden itibaren 24.03.2021 Çarşamba günü gece saatlerine kadar görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların aralıklarla yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2); Erzurum’un güney çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve/veya şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklenmektedir. Ayrıca, bölge genelinde kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/sa) bekleniyor. Çarşamba günü etkisini kaybedecek” denildi.

Kuvvetli yağış 

Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli, Doğu Anadolu’nun güneyi, Antalya’nın iç kesimleri ile K. Maraş çevrelerinde yer yer şiddetli yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Kuvvetli rüzgar 

Rüzgarın Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(40-70 km/sa), Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına (60-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. 

Çığ tehlikesi 

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü kaplı dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunuyor.

5 günlük hava durumu tahminleri 

Kaynak: Ajanslar ve Meteoroloji 

 

Türkiye Haberleri