Greve çıkacak metal işçileri: Bedel ödemeyi göze aldık

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, üyelerinin grev kararını sendikanın kararı haline dönüştürdüklerini söyledi.

Üyelerinin, Türkiye’de yıpranmanın yüksek olduğu, enflasyonun gerçekçi olmadığı, Türk Metal tarafından imzalanan sözleşmedeki zammın kısa süre rahatlatsa bile uzun vadede alım gücünü artırmayacağı sonucuna vardıklarını işaret eden Serdaroğlu, ilk 6 ay için yüzde 20’lerin üzerinde teklif beklediklerini vurguladı. Serdaroğlu, “Yüzde 23 olur, 24 olur. Ayrıca mutlaka ücretin dışında kurban ödeneği, erzak desteği gibi birtakım sosyal ödemelerin yapılması gerektiğini de söyledik. Ancak MESS kabul etmedi” dedi. 

Bundan sonraki süreçte başta hükümet olmak üzere çeşitli çevrelerden kendilerine yönelecek tavırlara karşı da hazırlıklı olduklarını anlatan Serdaroğlu, ekonomik ve demokratik mücadele verdiklerini bildirdi. 

AYM kararı var

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; MESS’in hükümetin grevi ertelemesine güvendiğine dikkat çeken Serdaroğlu, “Patronlar zarar etmiyorlar, kâr ediyorlar. Daha az insan çalıştırıyorlar. Düşük ücret politikası uyguluyorlar” dedi. Hükümetin daha önceki grev erteleme kararına karşı AYM’nin “hak ihlali” kararı verdiğini, ayrıca Birleşik Metal-İş’e tazminat ödenmesine hükmettiğini anımsatan Serdaroğlu, şunları söyledi: “Eğer, ‘AYM kararını tanımıyoruz’ derlerse, ‘Biz de sizin kararınızı tanımıyoruz’ deriz. En küçük sıkıntıda bile bütün bedel işçilere ödetiliyor. Grevleri yasaklanırken boyun büken bir kitle olmasın diyoruz. O bedeli ödemeyi göze alarak her türlü hakkımızı kullanacağız.” 

 

Türkiye Haberleri